Šokantno otkriće u SAD-u

Stravičan slučaj: Djeca godinama živjela u kući s mrtvom majkom

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Odrasla djeca su navodno par godina živjela pored leša majkePolicija u Nashvilleu u Sjedinjenim Američkim Državama je prošlog tjedna imala šokantno otkriće. U kući, u koju su došli zbog presude o iseljenju tamošnjih stanovnika, otkrili su u krevetu kosti 56-godišnje Larinde Jolly.


Kako Tag24 prenosi u kući su s mrtvom majkom živjelo četvero odrasle djece od kojih su svi mentalno zaostali. Anthony Jolly, Larindin brat, za lokalne medije je objasnio kako nikad nije imao dobar i prisan odnos sa sestrom stoga mu nije bilo sumnjivo što se njegova sestra ne javlja na telefon.


Svaki put kada bi nazvao netko od odrasle djece bi rekao da majka nije trenutno u mogućnosti se javiti. Djeca pokojne Larinde su živjela s majkom koja se brinula za njih.
“Trebali su znati bolje, no činili su ono što im je majka rekla da rade, a to je da je ostave ležati, bez obzira na to što se dogodilo te da nikoga ne zovu. To su i napravili”, objasnio je Larindih brat. 


Nadležna tijela još nisu ustanovila koliko dugo je Larinda ležala mrtva u svom krevetu. Navodno je jedno dijete policiji reklo kako je majka umrla 2018. godine, dok njen brat objašnjava da su mu nećaci i nećakinje rekli da je Larinda umrla 2017. godine. Autopsija je pokazala da u pitanju nije nasilna smrt, no još nije obznanjeno koji je bio uzrok smrti nesretne majke.