Tene za vjenčanja

Dizajnerice iz brenda Shuz. i dalje rade najoriginalnije modele tenisica

Life

Foto: PR

Foto: PR

"Popularnost tenisica jednostavno iz godine u godinu raste. Ne znamo do kada će biti tako, ali nama odgovara", kažu osnivačice Maja Žirovčić i Ljudmila Pribilović

Tenisice se dugo nisu smatrale “primjerenom” obućom u kojoj bi mladenke (ili mladoženje) trebale koračati do oltara, ali već neko vrijeme udobnost prethodi ljepoti, pa se tako sve češće ispod bijelih vjenčanica nazire ugodna i mekana ravna obuća.


Usudili bismo se reći da je za takav trend i emancipaciju budućih supruga od terora visokih peta zaslužan upravo Shuz. Brend Shuz. postoji već 12 godina, i danas je najpopularniji po tim „specifičnim“ tenisicama – tenisicama za vjenčanja.

Iz njihove kreativne radionice u proteklom je desetljeću izašao veliki broj modela, a ako uzmemo u obzir da je skoro svaki par unikatan, lako je pretpostaviti da se radi o velikim brojkama. Jedinstvenost pristupa žena koje stoje iza Shuzica je u personaliziranom pristupu svakom paru, a pritom se radi i o ručnom oslikavanju tekstila te pažljivom oblikovanju finalnog izgleda svake tenisice dodacima poput perlica i različitih tekstilnih ornamenata.


Shuzice ne dolaze samo u “vjenčanim” izdanjima, i kroz godine su dizajnerice koje stoje iza ovog brenda napravile niz izvanrednih i originalnih modela koji su nerijetko bili inspirirani temama iz svijeta moderne i suvremene umjetnosti, kao i različitim varijacijama tradicionalnih, folklornih motiva.


Kada pak govorimo o liniji namijenjenoj vjenčanjima (tzv. bridal edition), u odnosu na tradiciju u prvom je planu udobnost i naglasak na romantičnim modelima s raznim uzorcima čipke, ilustracijama i detaljima poput satenskih mašni i zrnaca umjetnih bisera – estetika s kojom je Shuz i krenuo u proizvodnju vjenčanih modela, a koju i dalje nastavlja njegovati.
Iako je brend zbog privatnih obaveza imao kratku pauzu – naime, dizajnerice su postale mame četvoro djece (svaka po dvoje)! – presretne su što je interes za vjenčanim tenisicama, kao i za njihovim brendom, i dalje izrazito velik.


U novoj Shuz liniji za vjenčanja prevladavaju til s baršunastim srcima i čipka sa zlatnim akcentima.


“Iz dugogodišnjeg iskustva u dizajnu vjenčanih tenisica znamo da su najbolji modeli shuzica  oni svevremenski koji  i nakon vjenčanja mogu još dugo biti najdraži par cipela u ormaru” – kaže Maja Žirovčić. Nakon vjenčanja ove tenisice možete nositi na posao, u grad ili pak na poslovno odijelo, a doza romantike uvijek vam može popraviti raspoloženje i podsjetiti vas na najposebniji od svih dana u životu. Da okrenemo stvari i na šalu – ako se pak predomislite pred oltarom, u tenisicama se lakše trči!


Tenisice se mogu naručiti direktno preko FB. Shuz. straniceShuz. Instagram profila  i službene web stranice www.shuzmini.co