Podrška mamama!

Dijete napravilo scenu u dućanu: Genijalan potez mame koja je sve promatrala, postao je viralan

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Svi smo ponekad svjedoci djece koja vrište u javnosti, ali malo tko bi reagirao kao ova mama.Katie McLaughlin je spisateljica i majka dvoje djece koja je na svom Facebooku jednom prilikom podijelila što joj se dogodilo, a njezina je objava u kratkom vremenu postala viralna. Iako je od objave prošlo i nekoliko godina, ponovno se počela dijeliti društvenim mrežama iz jednostavnog razloga – može se primijeniti u svako doba, a za lijepu riječ i podršku, ne postoji vremensko ograničenje.


Isprva priču nije htjela podijeliti s javnosti, ali na kraju se ipak odlučila za taj korak jer je shvatila da sve mame diljem svijeta trebaju čuti riječi koje je ona sama uputila jednoj mami nakon što je njezino dijete imalo ispad u trgovini.


“Kraj mene na blagajni, trogodišnjakinja je vrištala i lupala po podu kao riba na suhom. Pokušala sam njezinoj mami uputiti pogled pun empatije, ali ona je bila previše zaposlena hrvajući se s kćerkicom da bi me primijetila.
Mama je ostala smirena, razgovarala je s djetetom na nježan način i posvećivala mu dovoljno pažnje dok je pokušavala platiti što je odabrala u trgovini.


Unatoč svim njezinim naporima, dječji slom je postajao sve jači i jači. Mama je i dalje ostala smirena iako sam primijetila da su joj obrazi crveni od neugode te da se ispričava blagajnici.


Razmišljala sam o tome da joj kažem nešto lijepo jer je sama, neugodno joj je i osjeća se kao grozna mama. Željela sam joj reći da to nije točno. Ali onda sam pomislila da to nije moj problem te da ostavim ljude koje ne znam na miru”, napisala je Katie.


Nakon što je ona izašla iz trgovine, izašla je i majka s djetetom. Gledala ju je kako dijete pokušava smjestiti u auto-sjedalicu i ne uspijeva u tome. A onda je skupila hrabrosti i prišla ženi.


“Oprosti na smetnji, ali samo ti želim reći da radiš odličan posao”, kazala joj je.


Žena ju je u tom trenutku pogledala i počela plakati. “Mislim da se osjećam jednako loše kao i ona”, kazala je sirota žena gledajući svoju kćer, ali Katie joj je objasnila da zna da se osjeća loše, ali da joj dobro ide.


Žena je na to odgovorila s: “Nemate pojma koliko mi je trebalo ovo čuti.”


Katie kaže da je razlog objavljivanja ovog događaja razumijevanje koje ima prema majkama te shvaćanje koliko im to znači čuti. Nada se da će roditelji koji su pročitali njezinu objavu, riskirati poput ona i reći nešto takvo idućoj majci.


“Otkako je objava postala viralna, od toliko sam drugih mama čula da bi i one voljele da im je netko u takvim trenucima pružio riječi podrške ili pogled razumijevanja. Mnogo puta ostanemo tihi jer ne znamo što reći i jer se bojimo da ćemo ispasti kao da se miješamo gdje nam nije mjesto. Ali veće su šanse da će naš čin biti prihvaćen. Ako vam srce govori da nekom priđete i pružite podršku, nemojte previše misliti o tome nego to učinite”, zaključila je tada Katie za Motherly.