Zdrav doručak

Čokoladna zobena kaša s višnjama: Posuda puna užitka idealna za savršen početak dana

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Zobena kaša sa sastojcima koji popravljaju raspoloženje

Jutro je kao stvoreno za zobenu kašu. Iako je volimo u svim izdanjima, pronašli smo potpuno očaravajući recept. Voće u kombinaciji s čokoladom i zobene pahuljice odličan su recept za uživanje već u prvim jutarnjim satima.


Zdrav, sladak i predivan obrok pripremite prema ovom jednostavnom receptu i uživajte u okusu, boji i energiji koju će vam pružiti čokoladna zobena kaša s višnjama- ova slatka posudica puna užitka.


Čokoladna-zobena-kaša-s-višnjama2

FOTO/Foodiesfeed


SASTOJCI


  • ½ šalice zobenih pahuljica
  • ½ šalica nezaslađenog bademovog mlijeka
  • ½ šalica smrznutih trešanja, nasjeckanih
  • 1 žličica meda
  • 1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
  • ¼ čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat soli
  • 1/3 šalice tekućeg bjelanjaka (ili 3 velika bjelanjaka)
  • 1 žlica bademovog maslaca

UPUTE


U malom loncu zagrijte zob, bademovo mlijeko, trešnje, med, kakao prah, vaniliju i sol. Dovedite do vrenja, pa smanjite da proključa i kuhajte, povremeno miješajući, dok se smjesa ne zgusne, a zob ne porumeni, 5 do 7 minuta. Maknite s vatre.


U zdjeli umutite bjelanjke. Kuhanoj zobenoj kaši dodajte žlicu bjelanjaka, miješajući između svakog dodatka, dok se zobena kaša ne uklopi u potpunosti.


Vratite smjesu natrag u lonac i kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući, dok se zob ne zgusne, 2 do 3 minute. Maslac stavite na vrh i uživajte u rapsodiji okusa.