Domaća torta

Čokoladna voćna torta koja će uljepšati zimsko poslijepodne

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Zalogaji koji vražaju u djetinjstvo spajaju voće, čokoladu i toplu kućnu atmosferu.



Ako netko u vašoj obitelji ne voli tradicionalnu voćnu tortu, ovo bi mogao biti kompromis koji će zadovoljiti sve ukuse. Domaća torta je uvijek najbolja. Budući da ne sadrže dodatne konzervanse, stabilizatore i kemikalije.


Zdravija je i unosi posebnu čaroliju u svaki dom. Spojite voće i čokoladu i uljepšajte popodneva u svom domu slatkim zalogajima.


Čokoladna voćna torta


Sastojci


  • 200g maslaca
  • 200g šećera
  • 100 g tamne čokolade
  • Rakija
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250g grožđica
  • 250g ribiza
  • 100g suhih brusnica
  • 100g suhih višanja
  • 200g brašna
  • 100g mljevenih badema
  • 3 žlice kakaa
  • 1 žličica začina za medenjake
  • 3 jaja, tučena vilicom
FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash




Metoda


KORAK 1


Stavite maslac, šećer, čokoladu, rakiju, vaniliju i suho voće u veliku posudu. Lagano zagrijte, povremeno miješajući dok se sve ne otopi. Maknite s vatre.


KORAK 2


Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Slojem pergamenta za pečenje obložite duboki lim za torte, okruglim 20cm ili 18cm kvadratnim.


KORAK 3


Pomiješajte brašno, bademe, kakao i začine. Umiješajte jaja u malo ohlađenu smjesu čokolade u loncu, a zatim smjesu brašna. Ulijte u pripremljeni lim i pecite 1 sat – 1 sat i 45 minuta. Ohladite u limu, a zatim ukrasite.