Znanstvenici otkrili

Čini se da kod žena postoje 3 vrste orgazma: Jeste li doživjele lavinu, vulkan ili val?

Life

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Otkriveno je da se zdjelični mišići koji uzrokuju orgazam kreću u tri različita smjeraŽenski orgazam je intrigantan (iako nikako nije mit!), a nova istraživanja otkrivaju da postoje tri različite vrste.


Studiju je proveo profesor neuroznanosti James Pfaus sa Sveučilišta Charles u Pragu. Prilikom istraživanja, otkrio je da se zdjelični mišići koji uzrokuju orgazam kreću u tri različita smjera: lavinu, vulkan ili val.


“Lavina” orgazam je onaj kada dno zdjelice osjeća jaču napetost koja se smanjuju prilikom orgazma.
“Vulkanski” orgazam je kada dno zdjelice ostaje u stanju pripravnosti i zatim tenzije dođu do “eksplozije” na samom vrhuncu, a orgazam “valova” su jednostavno valovi napetosti i opuštanja kroz zdjelične mišiće.


Ne bi li otkrio različite vrste orgazma, Pfaus je proučavao 54 žene koje su koristile vibrator “Lioness” spojen na Bluetooth.


Studija je otkrila i da je orgazam “valova” najčešća vrsta orgazma koju su iskusile.


Ukupno je jedanaest žena iskusilo vulkanski, sedamnaest orgazam poput lavine, a njih 26 onaj na “valovima”.


“Lioness” vibrator dizajniran je tako da otkrije snagu kontrakcija zdjelice koristeći dva senzora. Podatci se dalje koriste za analizu tih pokreta što je pomoglo otkriti vrstu orgazma.


Žene su u studiji sudjelovale tako da su vibrator koristile nekoliko puta kod kuće ne bi li se prikupilo što više podataka.


“Radimo dugoročnu studiju žena koje koriste ‘Lioness’ da vidimo kako se različiti uzorci subjektivno doživljavaju kao orgazmi, razine zadovoljstva i otkrivanje otkuda dolazi najviše stimulacije”, kazao je Pfaus u izjavi, piše Independent.