Neodoljivo kremast

Cheesecake na francuski način sigurno će vas osvojiti

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Radost u samo tri sastojka

Ovaj cheesecake jedan je od najpopularnijih deserta u Francuskoj, i to ne bez razloga. Recept ne može biti jednostavniji, jer nema baze i potrebno je samo tri sastojka za stvaranje kremastog, aromatičnog i baršunasto mekanog kolača koji jednostavno zove da u njega zagrizete. Kombinirate li zatim recept sa slatkim čokoladnim preljevom, svježim bobičastim voćem ili voćnim kompotom, dobit ćete nešto jednostavno neodoljivo!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Ash | Sydney Food Blogger (@foodfromashandco)



Sastojci:


  • 6 jaja
  • 900 g krem sira
  • 360 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Myrtille & Coton 🌸 (@myrtille.coton)



Priprema:


Kalup (promjer 28 cm) obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Istucite jaja dok ne postanu pjenasta i postupno umiješajte krem sir i kondenzirano mlijeko dok smjesa ne postane glatka. Pažljivo sve stavite u obložen kalup. Pecite 30-40 minuta dok se kolač samo malo ne ljulja u sredini. Ako ranije postane previše taman, možete ga prekriti aluminijskom folijom. Nakon pečenja ostavite kolač da se ohladi i poslužite uz čokoladni preljev ili svježe bobičasto voće.