Double cleansing

Beauty trend: Dvostruko čišćenje lica za lijepu kožu

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ovaj beauty trend garantira čistu kožuSve je popularniji beauty trend iz Azije koji se zove double cleansing, odnosno dvosturko čišćenje lica koja obećaje čistu i lijepu kožu.

Prije par godina je ova beauty rutina iz Azije stigla u zapadne zemlje, no tada su ovu praksu prakticirali tek rijetki. No, posebno se prošle godine počelo pričati i pisati sve više o benefitima dvostrukog čišćenja lica.

Ova beauty rutina je prvotno nastala kako bi se temeljito skinula teška japanska šminka, no danas se prakticira za skidanje običnog make upa i za temeljite čišćenje kože.

Kao što samo ime govori u pitanju su dva koraka u čišćenju lica. Isprva se skidaju nečistoće i make up uz pomoć proizvoda na uljnoj bazi, dok se proces čišćenja završava s proizvodom na bazi vode.

Ova metoda temeljito čisti pore, otklanja svu šminku i nečistoće te pruža osvježavajući osjećaj na licu. Dugoročno gledano ova metoda poboljšava cjelokupni izgled kože.


Kako primjenjivati dvostruko čišćenje?


Ovaj korak uklopite u svoju večernju beauty rutinu. Nema potrebne obavljati double cleansing ujutro. Prije svega je potrebno da nabavite dvije vrste čistača – onaj na bazi ulja i onaj na bazi vode.

U većini slučajeva se uljni čistači nanose na način da potrebnu količinu proizvoda utrljate u ruke te umasirate temeljito na lice. Nakon toga navlažite ruke i ponovno trljate proizvod. Nakon toga ga ispirite. Slijedi čišćenje lica uz pomoć čistača na bazi vode. Nanesite proizvod temeljito na lice, utrljajte i isperite.

Stručnjaci smatraju kako je koža zapravo posve čista tek nakon drugog koraka. Tako čista spremna je za sve daljnje korake u vašoj beauty rutini.