Prirodna njega kose

Aloe vera je odlična za njegu kose – otkrijte zašto

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Aloe vera stoljećima se koristi kao lijek za smirivanje opeklina, suhoće kože i kao sastojak kozmetičkih proizvoda.

Mnogi ljubitelji prirodne kozmetike na digitalnim platformama aloju nazivaju alatom za održavanje gipke, hidratizirane i sjajne prirodne kose. Ukoliko je pomiješate s malo vode I raspšite po svojim kovrčama, rezultati su zapanjujući.


Uvojci su hidratizirani, definirani, a vlasište je umireno. Prirodan, pristupačan sastojak koji oponaša skuplje tretmane? Čini se kako je doista tako.


Što je Aloe Vera?


Većina nas zna da bistri gel iz biljke aloe umiruje, ali što čini aloe veru tako svestranim sastojkom za kosu? “Aloja je biljka s višestrukim blagodatima za tijelo, kožu i naravno našu kosu.


Prirodno, aloa ima sposobnost zadržavanja vlage, posebno u sušnim klimatskim uvjetima u kojima nema dovoljno vode. Ovo izvrsno svojstvo čini aloju savršenim kandidatom za dobivanje i zadržavanje vlage u našoj kosi.


 Aloja sadrži mnogo vitamina, aminokiselina i minerala za našu kosu, međutim, glavni sastav aloe je voda, a među njezinim vodenim sastavom postoje super hladni kemijski spojevi nazvani “polisaharidi”.


Aloja je posebno moćna u pogledu hidratacije jer zaključava i može smjestiti film koji zadržava vlagu na kosi, kako bi se osiguralo zadržavanje vlage, a da i dalje može privući vlagu iz zraka zbog svojih vlažnih svojstava.

Prednosti Aloe za kosu


Iako aloja zapravo ne pomaže rastu kose, ona sadrži vitamin E i vitamin C, koji pomažu u zaštiti od oštećenja slobodnih radikala što znači da se snaga i zdravlje vaše kose mogu bolje održavati, piše Byrdie.


Aloja je također prilično umirujuća zbog svoje hidratantne prirode i protuupalnih svojstava, što je čini integralnim sastojkom za one koje svrbi vlasište i bore se s peruti.


Nuspojave Aloe Vere


Obično postoji malo razloga za zabrinutost kada se koristi aloe vera gel, ali neki ljudi mogu biti alergični na njega. Prije lokalne upotrebe aloe vere, napravite test. Utrljajte malu količinu aloe vere s unutarnje strane zapešća i pričekajte nekoliko sati da vidite hoće li vaša koža reagirati. Ovaj test će vam pokazati imate li osjetljivost na aloju.


Iako nuspojave nisu česte, aloja može ostaviti film na kosi. Testiranje različitih slojeva proizvoda može vam pomoći da otkrijete što dobro funkcionira s biljkom bogatom vodom.


Kako koristiti aloe veru?


Zbog hidrofilne (privlačenja vode) aloe, dobro djeluje s drugim sastojcima na bazi vode, poput glicerina i vode, umjesto s uljem. I dalje možete dodati žlicu ili dvije soka aloe vere u svoj omiljeni regenerator ili hidratantnu masku.


Recept:


  • 1 šalica vode
  • 1/2 šalice soka aloe vere

Nanosite ovu mješavinu štedljivo i samo kada vaša kosa stvarno osjeća kao da bi joj trebala dodatna ljubav jer u protivnom biste mogli preopteretiti svoju kosu.