Što čitati?

Stiglo nam je 6 novih knjiga za kraj ljeta: Uživajte uz dobre naslove u opuštenim ljetnim popodnevima

Sanda Milinković

Foto: Znanje

Foto: Znanje

Na plaži ili u udobnosti vlastitoga doma, dobra knjiga nam je uvijek odlično društvo.Znanje predstavlja šest novih naslova stvorenih za opuštajuća ljetna popodneva na plaži ili negdje u hladu: povijesni triler Pobuna, najopsežnija priča o Matthewu Shardlakeu iz pera C.J. Sansoma, te novo kolo KDS biblioteke koje donosi tri napeta trilera Zagonetna žena (Daniel Silva), Sjena (Melanie Raabe) i Tunel bez izlaza (Tove Asterdal), ljubavnu priču Moj dobri grof (Kate Bateman) i romantičnu komediju Evvie Drake počinje iznova (Linda Holmes).


Roman Pobuna dostupan je u svim bolje opremljenim knjižarama, dok je pet novih naslova KDS biblioteke u prodaji na kioscima, u knjižarama Znanje i u supermarketima.


J. Sansom u svom najopsežnijem romanu Pobuna prepoznatljivim pripovjedačkim glasom oživljava tudorsku Englesku i ponovno nas vodi u život Matthewa Shardlakea, koji sada radi kao odvjetnik u službi lady Elizabeth, kćeri kralja Henrika VIII.
knjiga_pobuna


Sansom suvereno vlada širokom paletom svojih likova i pripovijeda živu priču koja posve zaokuplja čitatelja, i neodoljivo je štivo za sve ljubitelje povijesti i kriminalističkih romana. Prethodni naslovi iz serijala su Raskol, Crna vatra, Kraljevska krv, Otkrivenje, Čarobna kost i Tužaljka grešnika.


Iz pera uvijek odličnog Daniela Silve dolazi još jedna špijunska priča o legendarnom restauratoru umjetnina i ubojici na čelu najcjenjenije izraelske obavještajne službe, Gabrielu Allonu.


Potraga za istinom odvest će Allona daleko u prošlost, do najveće izdaje dvadesetoga stoljeća, i naposljetku do uzbudljivog razrješenja na obalama rijeke Potomac u Washingtonu koje će čitatelje ostaviti bez daha.


Znanje predstavlja i roman Zagonetna žena u prijevodu Nevena Dužanca. 


Ljubitelje trilera razveselit će i Sjena, novi roman iz pera njemačke spisateljice Melanie Raabe.


Ovaj roman donosi majstorski konstruiranu radnju, šokantne i neočekivane preokrete,  hipnotizirajuću napetost i fascinantnu glavnu junakinju koja podsjeća na Lisbeth Salander. Autoričin stil odlikuje literarnost i sugestivno pripovijedanje koje čitatelja doslovno uvlači u buran svijet misli i osjećaja glavnih junaka.Osim Sjene, u izdanju Znanja objavljeni su i njezini romani Istina i Slučaj.


Jedna od najistaknutijih švedskih spisateljica, Tove Alsterdal donosi fascinantnu priču o ljudskoj okrutnosti i odanosti u romanu u kojem se isprepliću prošlost i sadašnjost…


U Tunelu bez izlaza autorica je pokazala istinski humanizam prema mučnim povijesnim i društvenim temama. Autorica je dosad napisala pet kriminalističkih romana, a njezine su knjige ovjenčane nagradama u mnogim zemljama i prevedene na dvadeset jezika.Romantične duše usrećit će roman Moj dobri grof iz pera duhovite i zabavne spisateljice Kate Bateman, u kojoj autorica donosi priču o bogatoj nasljednici Georgiani Caversteed.


Georgie je dosta muškaraca koji za njezinom lisnicom žude više nego za njom, te se  odlučuje na suludi plan – vjenčanje s osuđenim kriminalcem neposredno prije nego što se nad njim izvrši smrtna kazna. Sve što mora napraviti jest pronaći u zatvoru prikladnog ženika i nakon toga će biti slobodna…Kate Bateman autorica je povijesnih romansi od kojih su mnoge dospjele na prva mjesta svjetskih top lista, a roman Counterfeit Heart proglašen je najboljom povijesnom romansom 2018. godine (Book Buyer’s Best Contest).


Svestrana Linda Holmes predstavlja čitateljima simpatičnu Evvie Drake. Onog dana kad je skupila hrabrosti da konačno napusti muža, on je poginuo. Svi u njezinu uspavanom primorskom gradiću u Maineu misle da je razlog Evviena povlačenja žalovanje, a ona ih se u tome ne trudi razuvjeriti…Koja iznenađenja život nosi Evvie otkrijete u dovitljivoj, šarmantnoj i pomalo kompliciranoj romantičnoj komediji Evvie Drake počinje iznova. Evvie je savršeno društvo za posljednje dane ljeta!


Roman Pobuna potražite u svim bolje opremljenim knjižarama i na znanje.hr webshopu, dok je pet novih naslova KDS biblioteke u prodaji na kioscima, u knjižarama Znanje, webshopu znanje.hr i u supermarketima.