Kritike zadržite za sebe

5 stvari koje ne biste trebali izgovarati roditeljima tijekom pandemije

Life

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Odgajanje djece nikada nije bilo lako, ali pandemija COVID-19 stvorila je 2020. godinu za anale.Unatoč nezapamćenim izazovima s kojima su se roditelji suočavali, kritike nisu iščezle. Neki pripadnici roditeljske policije neumorni su u kritiziranju, što iscrpljenim mamama i tatama ne olakšava.


Uvijek je poželjno dvaput razmisliti prije nego što kritizirate roditelja ili izdate neželjene savjete, ali još više 2020. Pandemija je život onakav kakav poznajemo preokrenula naopako, a do ovog trenutka roditelji se trude donekle zadržati to zajedno. Čitajte dalje da biste saznali što roditelji ove godine ne žele čuti od vas.


“Vaša djeca provode previše vremena pred ekranom“
Nema potrebe navoditi očito. Nijedan roditelj nije ponosan na činjenicu da njihovo dijete svaki dan provodi sate gledajući u ekran, ali to se zove preživljavanje. Djeca su sretna kad gledaju televiziju ili igraju se na iPadu, što znači da mama i tata zapravo mogu nešto raditi za to vrijeme.


“Ove sam godine postigao više nego ikad”


Upotrijebili ste karantenu za pisanje romana, oslikavanje kuće i uređenje kuhinje. To je sjajno, ali produktivnost za roditelje male djece trenutno je više na tragu pamćenja. Hvalite svoja postignuća ako se usudite, ali očekujte oštar pogled.


“Pa, ti si izabrao da imaš djecu”


Da, roditelji su trenutno stvarno pod stresom i puno se žale. Nitko se nije prijavio za odgoj djece u karanteni, pa je sramoćenje ozbiljno neosjetljivo. Ako nemate ništa lijepo za reći, nemojte ništa reći.


“Vaša djeca se trebaju više družiti”


Druženje je postalo žustra tema u 2020. godini. Imate pravo vjerovati da je igranje na otvorenom s nekolicinom prijatelja u redu, baš kao što dotični roditelj ima pravo djecu smjestiti u karantenu dalje od članova koji nisu iz kućanstva.


„Kuća vam je baš u neredu„


Karantena znači da su djeca cijelo vrijeme kod kuće, pa su mnogi iscrpljeni roditelji stavili pospremanje na zadnje mjesto – kao što će se dogoditi negdje 2021. Znaju da im je kuća u neredu, pa ako im se dobrovoljno ne javljate da očistite kuću, zadržite svoje komentare za sebe.