Bogatstvo okusa

5 načina kako da salata bude još bolja

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Poigrajte se se različitim namirnicama i dodatcima.

Salata je puno više od samo narezane rajčice koju jedemo uz glavno jelo. Izvrstan je odabir za zdravi ručak ili večeru i brzo se napravi, a ako slijedite niže navedene savjete, pretvorit će se u ukusno i zasitno jelo. 


Zaboravite na par listova salate i pokoji krastavac jer ju možete toliko obogatiti da ćete poželjeti jesti je češće. Poigrajte se se različitim namirnicama i dodatcima. 


Odaberite bazu


Prije nego krenete slagati salatu, potrebno je odabrati njenu bazu. Baby špinat, zelena mješavina, rukola, matovilac – opcije su razne.


Povrće


Za drugi sloj odaberite još povrća, a da bi salata bila što raznolikija, birajte više različitih vrsta. Izvrsno će poslužiti svježe povrće, ali možete dodati i preprženo. 


Proteini


U salatu dodajte slasni zalogaj proteina poput piletine, tune, kozica, puretine, jaja, slanutka ili tofu. 


Dresing


Vrijeme je da salati date poseban okus uz pomoć raznoraznih dresinga. Ne morate ih niti kupovati već ih možete napraviti i sami poput, mješavine maslinovog ulja i limuna, dresinga s medom i senfom ili nešto neobičnije opcije s, primjerice, pestom od avokada. 


I za kraj


Ukrasite salatu raznim sjemenkama, poput suncokretovih, a izvrsno pristaju i hrskavi bademi i lješnjaci. Odlična opcija su i pečene tortilje koje ćete razlomiti i dodati u salatu. Ako nemate vremena za peći tortilje, poslužit će i tortilja čips.