Stopala bez bolova

4 jednostavna savjeta za bezbolno hodanje u visokim petama

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Htjeli biste češće nositi visoke potpetice, ali vas u tome sprječava bol?

Ljetni dani sa sobom nose i odlične zabave, a osunčani ten i najdraža haljina dobivaju sasvim novu dimenziju uz dodataka visokih potpetica.


Sandale, klasične cipele ili natikače za one hrabrije, sve su to modeli s visokim petama koje obožavamo. Ali, onaj najčešći ali – rijetko tko se ne susreće s bolovima u nogama nakon višesatnog nošenja štikli.


Stoga vam otkrivamo nekoliko trikova za bezbrižno i bezbolno uživanje u potpeticama!Priprema je važna


Njega stopala iznimno je važna ako želite izbjeći bolove od nošenja potpetica. Njegovana stopala ne samo da izgledaju sjajno, već su i otpornija, stoga redovito odradite pedikuru i dubinski nahranite svoja stopala.


Tada je bol u visokim cipelama izravno manja. Najbolje je svako jutro (prije tuširanja) nježno istrljati ugrožena područja keramičkom turpijom. Svaku večer počastite svoja stopala dodatnom porcijom kreme.


Aktivni sastojci poput uree čine kožu elastičnijom i manje sklonom točkama pritiska u zonama koje se mogu nažuljati. Želite li biti sigurni, rezervirajte termin za pedikuru jednom mjesečno i tako spriječite neugodne bolove u visokim petama.Dezodorirajuće kreme, puderi ili dezodoransi


Osjetljiva područja poput onih ispod gležnja ili na dnu nožnih prstiju možete namazati pomoću gela koji sprječava trenje.


Nevidljivi flaster unaprijed štiti ugrožene nožne prste od žuljeva.


Zalijepite gel jastučiće u štikle na sva mjesta koja bi mogla grebati ili štipati (u svakoj drogeriji postoje različiti oblici za različita mjesta u cipeli).Udobne visoke pete umjesto boli – za svaki budžet 


Jeftine cipele mogle bi biti lake za novčanik, ali sigurno ne za naše noge. Što je potpetica veća, model može biti skuplji, a za dobar osjećaj stopala zaslužna je i statika pete.


U suprotnom postoji velika vjerojatnost da ćete imati bolove od visokih cipela. Ako vam novčanik nije trenutno u mogućnosti priuštiti skuplje modele cipela, upravo spomenuti nevidljivi gel jastučići mogu se zalijepiti na baš svaku, bez obzira na cijenu.


Tako cipela s visokom petom postaje gotovo udobna kao tenisica.Naknadna njega za bolna stopala uzrokovana visokim potpeticama


Umorni ste od zabave?


Oduprite se porivu “ostat ću u krevetu i ne mičem se” i priuštite svojim gorućim stopalima program oporavka. Jer bezbolna stopala su važna i nakon zabave!


Topla kupka za stopala s nevenom, ružmarinom i termalnom otopinom daje rajski osjećaj i revitalizira umorna, ispucala stopala. Zatim se obilno namažite losionom i lagano izmasirajte stopala.