Maštovito i ukusno

Blagdanski doručak: Imamo 3 ideje koje će oduševiti vaše najmlađe

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Male gastro poslastice za male članove obitelji.Znamo koliko je ponekad teško pripremiti doručak za najmlađe članove obitelji, ali ako imate malo mašte i uhvatite nekoliko minuta slobodnog vremena, možete pripremiti prava mala gastro čuda zbog kojih će mališani rano ujutro trčati za stol.


Pronašli smo inspiraciju za blagdanski doručak, a iako je Božić iza nas, blagdansko veselje još traje pa se i dalje možemo služiti svim prekrasnim božićnim i novogodišnjim motivima uz koje ćemo jutra pretvoriti u čaroliju.


Blagdanski doručak na Snjegovića


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli robin plotnik (@whatrobineats)

Napravite ukusne američke palačinke koje ćete posložiti tako da napravite tijelo i glavu Snjegovića. Za ukrašavanje možete koristiti malene čokoladice za gumbiće, komadiće banane ili voća po želji za šal, čokoladne mrvice za oči i usta te komadić krekera za nosić.


Ako želite potpuno bijelog Snjegovića, možete na slane palačinke namazati sir, a u slatkoj varijanti pomoći će vam šlag.


Preslatki RudolfOmiljenog soba možete napraviti s palačinkama poput Snjegovića ili iskoristiti okrugle kriške kruha. Za izradu očiju mogu vam poslužiti banane i borovnice (ili voće po želji), a za nosić možete iskoristiti i marmeladu.


Ništa bez Djeda BožićnjakaKakav je to blagdanski doručak bez Djeda Božićnjaka? Napravite ga na istom principu kao Rudolfa i Snjegovića, a umjesto palačinki ili kruha, možete napraviti i waffle.


Idealno bi bilo da se kapica napravi od jagoda, ali možete se poslužiti bilo kojim drugim crvenkastim voćem. Za oči kapnite čokoladu, a bradu možete napraviti od banane. Ako radite desert ili slatki obrok, poigrajte se šlagom ili pospite kokos.