Vatreno

10 crvenih haljina stvorenih za spoj na Valentinovo

Mija Dropuljić

FOTO: PR

FOTO: PR

Što odjenuti na romantični izlazak? Pa, naravno, crvenu haljinu

Valentinovo je odličan povodom za odlazak na romantični spoj sa svojim partnerom. Bilo da idete u omiljeni restoran, na pokoji slatki zalogaj ili preferirate kušati koktele – s crvenom haljinom sigurno nećete pogriješiti!


Crvena boja često se povezuje s Valentinovim zbog svoje simbolike ljubavi, strasti i romantike. Crvena je boja koja odražava toplinu i emotivnost, pa je stoga i posve logičan izbor za izražavanje ljubavnih i romantičnih osjećaja. Ovaj simbolizam datira unatrag stoljećima.


Legenda kaže da je crvena boja povezana s Valentinovim zbog svećenika po imenu Sveti Valentin, koji je u trećem stoljeću u Rimu tajno vjenčavao mlade parove unatoč zabrani cara Klaudija II. Sveti Valentin je bio pogubljen zbog svojih postupaka, a njegova žrtva za ljubav i brak postala je simbolom romantike. Kroz povijest, crvena boja je sve više povezivana s Valentinovim i postala je dominantna u ukrasima, poklonima i dekoracijama vezanim uz ovaj praznik ljubavi.


Strast, ljubav, emocije, seksipil, zavođenje, ali i romantika – sve su to asocijacije koje u nama budi crvena boja. Provjerili smo aktualnu ponudi high street brendova i pronašli 10 zavodljivih haljina koje su stvorene za vaš spoj na Valentinovo. Bershka (25,99 eur)


Zara (29,95 eur)


H&M (24,99 eur)


Mango (59,99 eur)


Zara (19,95 eur)


Bershka (22,99 eur)


H&M (19,99 eur)Stradivarius (19,99 eur)


Mango (290 eur)


Pull and Bear (17,99 eur)