Vatreni bek

Juranović: Ovo je medalja za sve one koji mi nisu vjerovali

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ova je medalja za sve one koji mi nisu vjerovali, kojima sam bio trn u oku. Ima i Messi takvih, tako da se na obazirem na to, poručio jeIza Josipa Juranovića je fantastičan turnir, iako nije nastupio u utakmici za treće mjesto, kad je na njegovo mjesto na desnom boku uskočio Josip Stanišić i odigrao prve minute na Svjetskom prvenstvu u Katru.


“Ova je medalja za sve one koji mi nisu vjerovali, kojima sam bio trn u oku. Ima i Messi takvih, tako da se na obazirem na to. Želio bi se zahvaliti obitelji, prijateljima, obitelji moje zaručnice, koji su me uvijek bodrili kada je bilo teško i kada je bilo najbolje”, poručio je Josip Juranović.


“Ovo je jedan od najljepših trenutka na svijetu, doživotno ću biti u hrvatskoj povijesti, ne znam kako bih opisao kako se osjećam. Kada igrate s igračima kakve ima Hrvatska možete se samo poboljšati”, dodao je.
Legenda svjetskog i njemačkog nogometa Juergen Klinsmann je na jednom panelu u Dohi kazao da je Juranović jedno od otkrića SP-a.


“Hvala mu na tome, ali moja ekipa je zaslužna za to.”


Osvrnuo se i na utakmicu za broncu.


“Dobro smo ih proučili, kada imate takve veznjake kao što su Modrić i Kovačić, jednostavno vam je sve lakše u životu. Uživam u ovom trenutku.”


Znimljivo, Juranović je član Celtica koji je u subotu u nastavku škotskog prvenstva kao gost pobijedio Aberdeen sa 1-0.


“Vidio sam da smo pobijedili, sada smo devet bodova ispred Rangersa”, dodao je sa smješkom.


U susretu za broncu umjesto ozlijeđenog Juranovića igrao je Josip Stanišić kojem su to bile prve minute na turniru u Katru.


“Bilo je napeto, znali smo da su umorni, ali i da imaju kvalitetu. Znali smo da ćemo pobijediti, ako damo sve od sebe”, kazao je 22-godišnji branič muenchenskog Bayerna.


“Bilo je dobro, nije lako ući u susret, ako se ne igra mjesec dana. Bilo mi je važno samo da pobijedimo, mogao sam zabiti i autogol, samo da pobijedimo”, dodao je.


“Za mene je sve ovo neopisivo. Ne znam kako je drugima koji su već osvojili medalju, ali meni je ovo prva. Ovo sam samo sanjao.”


Njemački prvak je na ovom SP-u imao 18 igrača, a Stanišić je prvi Bayernov igrač koji je osvojio medalju u Katru.


“Nadao sam se medalji, znao sam da imamo dobru ekipu. Bayern je imao puno igrača na turniru i bile su velike šanse da je netko osvoji. Drago mi je da sam je ja osvojio”, kazao je Stanišić koji je rođen u Muenchenu.


“Želio bih posvetiti medalju svima koji su bili uz mene, posebno obitelji, imali smo i teških dana”, poručio je na kraju.