Sporna odluka

Je li ovo bilo zaleđe? Pogledajte zbog čega je sudac Hrvatskoj poništio penal

Portal Novi list

Ni hrvatskim reprezentativcima ništa nije bilo jasnoU 15. minuti utakmice Hrvatske i Belgije na Svjetskom prvenstvu sudac Anthony Taylor prvo je pokazao na bijelu točku nakon kontakta Yannicka Carrasca s hrvatskim napadačem Andrejom Kramarićem u kaznenom prostoru Belgijanaca. No, ubrzo je dobio poziv iz VAR sobe, a njegova odluka potom je šokirala hrvatske igrače i navijače.


Nijemac Marco Fritz, zadužen za VAR, tvrdi da je hrvatski stoper Dejan Lovren bio u zaleđu. Fifa je ovu odluku suca pokušala objasniti grafikom. No, pogledajte i sami o čemu se tu radi. Zaista nije jasno kako i zašto je došlo do ove odluke.

Ovo zaleđe Dejana Lovrena, prema Marcu Fritzu, dogodilo se ranije u toj akciji, prilikom centaršuta. Lovren i Jan Vertonghen bili su rame uz rame, vidi se i na Fifinoj grafici emitiranoj u prijenosu.


Prema toj grafici, Lovren je u zaleđu, iako su i glava i rame belgijskog stopera bliže golu. Kako bilo, Taylor je poništio svoju prvotnu odluku, tvrdeći da je Lovren time utjecao na igru, Kramarić nije dočekao svoj jedanaesterac koji je trebao pucati, a hrvatskim reprezentativcima ništa nije bilo jasno.


Spornu situaciju možete pogledati OVDJE.


Je li ovo zaleđe, pitamo vas u našoj anketi.