VAGON PAO NA AUTOCESTU: U iskakanju vlaka u SAD-u više poginulih, sedamdesetak ranjenih

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Do iskakanja je došlo prvog dana početka korištenja novog željezničkog pravca između gradova Tacome i Olympie, što je bio dio projekta za skraćivanje vremena putovanja između tih mjesta, kako je u listopadu priopćio odjel za promet te američke države.WASHINGTON – Putnički vlak u američkoj saveznoj državi Washington u ponedjeljak je iskočio iz tračnica na nadvožnjaku te je jedan vagon pao na autocestu, a drugi ostao visiti nad njom, pri čemu je više osoba poginulo, a brojni putnici su ozlijeđeni, priopćile su lokalne vlasti.


U nesreći je poginuo »više ljudi«, rekao je glasnogovornik lokalne policije novinarima, no nije naveo točan broj poginulih.


U bolnice je prevezeno sedamdeset sedam osoba, od 78 putnika i petero članova osoblja. Četvero ljudi je teško ozlijeđeno, doznaje se.
Jedan vagon je pao na nekoliko automobila na autocesti pri čemu je nekoliko osoba u njima ozlijeđeno, ali nije bilo poginulih.


Do iskakanja je došlo prvog dana početka korištenja novog željezničkog pravca između gradova Tacome i Olympie, što je bio dio projekta za skraćivanje vremena putovanja između tih mjesta, kako je u listopadu priopćio odjel za promet te američke države.


Novi pravac vodi uz autocestu i trebao je eliminirati točku zagušenja vlakova iz Tacome, navedeno je u priopćenju.


Još nije poznato je li iskakanje vlaka tvrtke Amtrak povezano s uvođenjem novog pravca.


Amtrak je u međuvremenu potvrdio da je u vlaku bilo 78 osoba, no nije naveo pojedinosti o stradalima.