Novi slučajevi

U Hrvatskoj je 130 službeno oboljelih, uskoro novo obraćanje Stožera

Hina

Foto Dino Stanin PIXSELL

Foto Dino Stanin PIXSELLNakon što su u u petak popodne potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji, u Hrvatsko je ukupno 130 oboljelih.


Po posljednjim podacima Nacionalnoga kriznog stožera, tri osobe su teško bolesne i spojene su na respirator, a petero je do sada izliječenih.


Najviše je oboljelih u Zagrebu, gdje je utvrđeno 60 slučajeva zaraze. Slijede Istarska županija sa 16 te Primorsko– goranska s 13 potvrđenih slučajeva. U petak je prvi put potvrđeno u jednom danu više od 20 novih slučajeva zaraze.
U Zagrebu i još nekim gradovima zatvaraju se dječja igrališta, a nadležne službe najavljuju mjere za vjenčanja i sprovode i moguće ograničavanje javnog prometa.


Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore (HLJK) Ana Soldo izjavila je Hini da je, prema dojavama ljekarnika s terena, do petka navečer u detektirano više od 50 osoba koje su ušle u ljekarne i time prekršile mjeru samoizolacije zbog sumnje na koronavirus.


U 9 sati održat će se konferencije za medije Stožera civilne zaštite na kojoj će javnost izvijestiti o najnovijim informacijama.