Ubojica pao u ruke policije

Uhvaćen pljačkaš koji je prije tri godine ubio zaštitara u Volksbanci!

Ana Raić Knežević

Riječ je o 32-godišnjaku koji je jučer završio iza rešetaka, a istražitelji su ušli u trag i njegovo "suradniku"

 ZAGREB – Razbojnik koji je prije nešto manje od tri godine tijekom oružane pljačke ubio zaštitara u “Volksbanci” pao je u ruke policiji!

Riječ je o 32-godišnjaku koji je jučer završio iza rešetaka, a istražitelji su ušli u trag i njegovo “suradniku”.


Tragično razbojništvo u poslovnici “Volksbanke” u Aveniji Dubrava dogodilo se 22. prosinca u jutarnjim satima. Nedugo nakon otvaranja naoružani razbojnik upao je u banku i  zaprijetio djelatnicima, a dok je čekao da mu predaju novac 49-godišnji djelatnik zaštitarske tvrtke “Sokol Marić Security” Damir Klapšec pokušao je osujetiti njegov naum. Zaskočio je razbojnika s leđa, no ovaj mu se uspio othrvati i zapucati.


Ispalio je ukupno tri hica od kojih su dva bila kobna za zaštitara. Koristeći gužvu razbojnik je uspio pobjeći odnoseći oko 200 tisuća kuna plijena iz banke. Iako je policija u više navrata objavljivala fotografije s video-nadzora iz banke na kojima je bio vidljiv lik muškarca koji je ustrijelio zaštitara, sve do sada njegov identitet nije bio poznat. Čudi još više što je u pitanju relativno mlada osoba, iako se po snimkama video-nadzora moglo zaključiti kako je riječ o srednjovječnom muškarcu.




Prema prijavi, njega je za ovaj pljačkaški pohod angažirao izvjesni “Željo” kojem je dugovao 200 kuna. “Željo” mu je nabavio i pištolj i torbu za novac, te ga poslao u banku s uputom kako će ju opljačkati. Ono što se činilo kao relativno lak kriminalni pothvat pretvorilo se u tragediju. No, nakon što je s plijenom pobjegao iz Avenije Dubrava 32-godišnjak se sastao sa “Željom” i predao mu sav ukradeni novac. Za svoj “doprinos” dobio je navodno 200 kuna. Tada  izgubio mu se svaki trag.


Kako je na kraju lišen slobode policija još ne otkriva, a u tijeku je i kriminalističko istraživanje nad “Željom”.