Igor Bišćan

Odlično surađujem s Juričićem i Manceom, nemam posebnih želja

Denis Frančišković

Igor Bišćan/Foto D. ŠKOMRLJ

Igor Bišćan/Foto D. ŠKOMRLJ

Svi su klubovi u sličnoj situaciji oko prijelaznog roka, znači i svi treneri. Treba se tome prilagoditi, to nije ništa novo. Nema tajni oko igre, sigurno ćemo probati neke nove varijante pa ćemo vidjeti kako će to izgledati - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Nakon dva dana teretane, mjerenja i testova, nogometaši Rijeke jučer popodne osjetili su prvi put i loptu. Pod reflektorima Rujevice i po priličnoj hladnoći zaigralo se u laganom ritmu na pomoćnom igralištu. Trenerke, rukavice, pokoja kapa… Realnost Rujevice. I tako sve do 10. siječnja kada momčad odlazi u Portugal na desetodnevne pripreme u okviru kojih će odigrati tri utakmice.


Uoči treninga pred novinarima se pojavio i Igor Bišćan, prvi put u novoj godini. Mikrofoni, diktafoni, svjetla reflektora i popriličan broj kamera. Zanimanje za Rijeku očito ne jenjava niti u stanci.


– Stanka nije bila preduga tako da nismo dugo bili odvojeni i kreće uglavnom klasika. Prvi dio priprema trka i rad na snazi i izdržljivosti do prve utakmice. Tri utakmice u Portugalu iskoristit ćemo za rad na tehnici i taktici te što boljem uigravanju. U ovom razdoblju dečki su manje-više spoznali na koji način radim. Super smo funkcionirali, nadam se da će tako biti i dalje – kaže Bišćan.




Izrazio je pritom zadovoljstvo prvim testovima.


– Svi su došli na pripreme u dosta dobrom stanju kad su u pitanju težina i rezultati testiranja. Čak su ti rezultati i bolji od očekivanog.Vuk potencijal

Rijeka je na Rujevici do četvrtka, a moguće je i odigravanje jedne utakmice.


– Možda odigramo neku utakmicu uoči Portugala, ali pitanje je hoćemo li naći adekvatnog protivnika. U najgorem slučaju odigrat ćemo između sebe. Čekaju nas potom tri teške utakmice, dobri testovi i vidjet ćemo gdje smo.


Od prinova među »bijelima« je zasad samo Matej Vuk koji se vratio s posudbe iz Intera.


– Na Vuka, naravno, računam, da nije tako ne bismo ga niti vraćali. Ima kvalitetu, bio je u svojoj dobnoj kategoriji jedan od najboljih na razini cijele države. Ima velik potencijal, a sad je skupio i neko iskustvo u Interu. Vjerujem da bi sada mogao iskoristiti šansu u Rijeci.


Bišćana ne brine previše činjenica da se praktički do zadnjeg dana prijelaznog roka, točnije 15. veljače, neće znati s kojim igračima kreće u nastavak prvenstva.


– Svi su klubovi u sličnoj situaciji oko prijelaznog roka, znači i svi treneri. Treba se tome prilagoditi, to nije ništa novo. Nema tajni oko igre, sigurno ćemo probati neke nove varijante pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Širina kadra? Imamo na svakoj poziciji dvije opcije, što je želja svakog trenera.


Kormilar »bijelih« nije se posebno izjasnio čiji bi ga odlazak u prijelaznom roku najviše pogodio.


– Posebna želja u prijelaznom roku? Nisam ništa posebno poželio, Juričić i Mance su i dosad pokazali da su ozbiljni po tom pitanju. Odlično surađujemo i naravno da imamo pripremljene neke stvari vezano uz eventualne odlaske. Čiji bi me odlazak najviše pogodio? Teško je to komentirati, svaki odlazak teško pada jer smo vezani. No, što je, tu je. Doći će neki drugi igrači, pokušat ćemo ih što prije uklopiti.


Strateg Rijeke djeluje zadovoljno, vjeruje u ovu momčad i njezine potencijale.


– Volio bih da zadržimo ovu razinu, vjerujem da možemo biti isti, ako ne i bolji. No, vrijeme će pokazati, pred nama je mjesec dana rada i vidjet ćemo hoćemo li odmah na startu biti na prijašnjoj razini, ali optimističan sam, a dečki su po pitanju odnosa prema radu fenomenalni.


Očekivano, Kup Hrvatske velika je šansa za »bijele«. Ako se Rijeka plasira u finale, igrat će se u Puli, nema sumnje da bi nogometaši s Rujevice praktički igrali na domaćem terenu.


– Jednu smo utakmicu od finala Kupa i ne bi bilo dobro preskakati stepenice. Finale je velika prilika i realnost da ostanemo u tom natjecanju u najmanju ruku do kraja. Kup je dobra prilika za trofej – zaključio je Bišćan.