Kriza

Bilićev WBA novim porazom ispustio prvo mjesto. Ovo mu je već sedma utakmica bez pobjede

Hina

Reuters

Reuters



Momčad West Bromwich Albiona, koju vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, a za koju igra hrvatski veznjak Filip Krovinović, nakon 1-2 (0-0) poraza na gostovanju kod Cardiff Cityja u 29. kolu ispustila je prvu poziciju na ljestvici engleske druge lige.


Za WBA ovo je bila već sedma utakmica zaredom u prvenstvu bez pobjede, od čega treći poraz, što je iskoristio Leeds United koji je 3-2 (0-2) domaćom pobjedom protiv Millwalla nakon velikog preokreta u nastavku i preskočio ga na prvom mjestu.


U Cardiffu je domaćin poveo početkom nastavka preko Patersona (46), na 1-1 poravnao je Austin (61-11m) iz kaznenog udarca kojega je izborio Krovinović, a pobjednički gol za velški klub postigao je Tomlin (76).




Krovinović je odigrao svih 90 minuta za WBA koji je sada drugi na ljestvici sa 53 boda, dva manje od vodećeg Leedsa, a dva više od trećeg Nottingham Foresta koji je u utorak kao gost svladao Brentford sa 1-0 (1-0).


Simon Sluga branio je svih 90 minuta u 3-2 (0-0) domaćoj pobjedi Luton Towna protiv Derby Countyja, a jedan od golova koje je primio zabio mu je legendarni Wayne Rooney. Usprkos ove pobjede Luton je i dalje posljednji na ljestvici sa 24 boda, koliko ima i pretposljednji Barnsley, a 21. Charlton Athletic, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ovom rangu natjecanja, bježi mu šest bodova.