Presica na Rujevici

IGOR BIŠĆAN: Vjerujem da igrači imaju povjerenje u mene i ja imam povjerenje u njih

Denis Frančišković

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Mislim da imam dovoljno igračkog iskustva, a i trenerskog koliko god je taj trenerski vijek mali, da mogu procijeniti ako je nešto previše. Ili puno previše - kaže Bišćan.



RIJEKA Igor Bišćan izašao ispred novinara nakon remija s Hajdukom, a uoči susjedskog derbija u Puli. Trener Rijeke osvrnuo se na sve što se događalo prijašnjih dana pa i moguću teoriju da su brojne ozljede i nagli padovi u trkačkoj moći ekipe posljedica pretreniranosti.


– Ne mogu se složiti, primjerice protiv Osijeka smo imali četiri, pet igrača koji nisu bili ni blizu ritma koji je potreban za jednu takvu utakmicu. Uz to, imali smo u momčadi neke mlade, Velkovskog koji nije dugo igrao i neke još uvijek umorne od utakmice s Gentom. Očekivali smo donekle da ćemo pasti koliko god je to teško prihvatiti. A protiv Hajduka? Mislim da imam dovoljno igračkog iskustva, a i trenerskog koliko god je taj trenerski vijek mali, da mogu procijeniti ako je nešto previše. Ili puno previše. S igračima konstantno komuniciram, radimo gotovo identičnu vrstu treninga što smo je radili i onda kad je bilo sve u redu i kad se nije o tome pričalo. Naravno, kad rezultati ne idu onako kako smo zamišljali, onda se gleda svaki detalj i krenu priče. Sada ćemo još pozornije pratiti sve te stvari pa ćemo vidjeti postoji li problem po tom pitanju – rekao je Bišćan.


Odnos na relaciji igrači – trener i je li možda malo izgubljeno povjerenje?




– Bitno je da li taktičke zamisli daju ili ne daju rezultate. Kroz neko vrijeme igrači steknu ili ne steknu povjerenje. Naravno da vjerujem da igrači imaju povjerenje u mene i ja imam povjerenje u njih. Bila bi ludost da je bilo što drugo. Svi smo mi zajedno, nismo odvojeni. Samo tako možemo funkcionirati. I samo tako ćemo početi raditi dobre rezultate – tvrdi Bišćan.


Rijeku čekaju tri gostovanja u nizu (Istra 1961, Buje, Varaždin) i imperativi s momčadima iz donjeg doma veći su od očekivanog.


– Naravno, kad momčad ne postiže rezultate koje očekujemo, mora biti i određenih promjena. Imamo kup utakmicu u Bujama i to je prilika da neki također dobiju minutažu. Nadam se da ćemo ove tri gostujuće utakmice i onu četvrtu domaću s Lokomotivom iskoristiti na najbolji mogući način te do iduće stanke dignuti momčad u psihološkom i fizičkom smislu. Nije pametno razmišljati baš toliko daleko, ali vjerujem da bi tad sve išlo nekako lakše. To je neki generalni plan, a utakmica s Istrom sad nam je imperativ – rekao je između ostaloga Bišćan.