Nagrađivana novinarka

Novi medijski transfer: Danka Derifaj s Nove TV prešla u Šprajcov RTL Direkt

P. N.

Foto RTL

Foto RTLNa medijskoj sceni došlo je do još jednog transfera – nagrađivana TV novinarka Danka Derifaj prešla je s Nove TV na RTL, gdje postaje dio novinarsko-uredničkog tima RTL Direkta, urednika i voditelja Zorana Šprajca.


Radi se o emisiji koja je u samo godinu dana emitiranja postala jedna od najgledanijih i najcitiranijih informativnih emisija u hrvatskom medijskom prostoru.


“Veselim se raditi novinarstvo u jednom drugačijem formatu i s kolegom poput Zorana Šprajca. Dat ću sve od sebe da dosadašnjim iskustvom doprinesem informativnom programu RTL-a u proizvodnji kvalitetnog novinarstva kojim ćemo u ovim zahtjevnim vremenima odgovoriti na potrebe gledatelja i opravdati povjerenje koje nam ukazuju”, izjavila je Danka Derifaj povodom svog prelaska na RTL.
“Danka je nešto najbolje što postoji na domaćem televizijskom terenu,  njezino znanje i strast za dobru novinarsku priču cijelom našem timu će donijeti novu energiju i siguran sam kako ćemo s njom napraviti još jedan veliki korak prema našoj publici. Nema boljega načina da se obilježi godišnjica Direkta”, izjavio je Zoran Šprajc.


Danka Derifaj diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a tijekom godina stekla je iskustvo u nekoliko novinskih, a zatim i televizijskih redakcija. Posljednjih devet godina Danka Derifaj provela je u magazinu Provjereno gdje se bavila istraživačkim novinarstvom. Osim u redakciji Provjerenog, radila je i u informativnom programu Nove TV i u redakciji showbizz magazina Red Carpet.


Danka Derifaj je i dobitnica nagrade “Velebitska degenija” za najbolji rad u televizijskom mediju 2010., kao i 2011. godine, te nagrade HND-a “Marija Jurić Zagorka“ za televizijsko novinarstvo za 2011.