Šesto izdanje

Student Day Festival: Dva dana besplatnog tuluma

Ivana Kocijan

Sigma

Sigma

Poznata domaća i strana glazbena imena nastupit će na Open Air Main Flooru, a bogat program underground elektroničke glazbe bit će i na KBS WareHouse Flooru. Ulaz na sve programe je besplatanIJEKA  Sigma, Hladno pivo, Psihomodo Pop, Frenkie feat. Sassja, Gretta, Pasi, Sillycons i The Night Express band u petak te S.A.R.S, Let 3, Pips, Chips & Videoclips, The Prodigy Real Tribute Band, Silente, Gatuzo i Kraj programa – poznata su domaća i strana glazbena imena u čijim će nastupima na Open Air Main Flooru ovog petka i subote moći besplatno uživati posjetitelji šestog riječkog Student Day Festivala.


  SDF priprema i bogat program underground elektroničke glazbe na KBS WareHouse Flooru. Točnije, 3 live acta te više od 15 DJ-a iz zemlje i inozemstva. KBS Warehouse, tj. Export Delta u petak će ugostiti izvođače među kojima su: Filip Motovunski, Sven Nalis, Simple Craft & V:MC, Snap!, Mr. Woox, Igorritza, Life4funk i Marin Biočić, dok u subotu na istom mjestu nastupaju: Aril Brikha Live!, Alexander Kowalski Live!, Boo Dale, Bronski, Herya, Igorritza, Marin Biočić, Marina Karamarko Aka Miss Soulfly, Mate Čeko, Ogi Live!, Pero Fullhouse, Tino Dobrić i Virgin Helena. After hour party bit će održan u Crkvi gdje će posjetitelje zabavljati: Lea Dobričić, Luka Vuković, Pero Fullhouse i Ivan Radojević.    

Glavne zvijezde


Glavne zvijezde najveće studentske zabave u regiji bit će svjetski poznati londonski dvojac Sigma, dok su headlineri elektroničkog programa Aril Brikha i Alexander Kowalski. Sva događanja na Open Air Main Flooru počinju u 19 sati, a na WareHouse Flooru u 20 sati. Ulazna Festival bit će na Mrtvom kanalu kod pomičnog mosta, blizu broda Galeb, a izlaz će se nalaziti kod izlaza s malog parkirališta prema Delti. U slučaju kiše, bit će osigurani natkriveni prostori.


  Iako središnji dio festivala počinje sutra, popratna događanja već su započela, a vladavina studenata u Rijeci započet će danas kada će studenti Sveučilišta u Rijeci od Marka Filipovića, zamjenika riječkoga gradonačelnika, preuzeti ključeve grada.


  U sklopu Culture Weeka danas će od 17 sati pa sve do ponoći trajati program »Oživimo Križanićevu« čiji je cilj revitalizacija zapuštene ali atraktivne ulice u centru grada Rijeke. Street-artisti (Ivan Šumski, Pekmez Med, Tihi Topot, Nindža Tiger, Ojo Magico i drugi ) svojim će muralima ulici dati novi identitet, a priprema se i Dan otvorenih galerija/ateljea (Petar Đakulović, Maja Vodanović, Alen Alebić, Tomica Grubiša, Morena Brnčić), radionica u prostoru Kamov, predstavljanje eksperimentalne videoinstalacije Željka Baškovića, prodaja rukotvorina i akustični koncert grupe Johnatan i nastupi Samuela Issaca i riječkih DJ-a (Pero Despero, Simon pušta ploče, DJ Bexx), od ranog popodneva do kasno u noć (u klubu Život).     
Za sve koji planiraju ludi provod na najvećoj studentskoj zabavi u regiji Student day festival pripremio je i natječaj za Naj SDFotku 2015. godine. Detalje o natječaju moguće je pronaći na web-stranici festivala i društvenim mrežama.Sportski program


Neizostavan je i sportski program SDF-a. Osim tradicionalnih turnira u nogometu, košarci i graničaru, ove će godine biti predstavljeni atraktivni sportovi u kojima se svi mogu okušati, primjerice waterbike, ultimate frizbi, vježbanje na trampolinu i drugi. Također, u subotu u podne na Korzu će biti održana i neizostavna revijalna utakmica između predstavnika Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci.


  U sklopu SDF-a bit će održan i šesti ChikaZ Fit Fest, veliki fitness događaj u organizaciji tima ChikaZ Rijeka. Na događanju koje će se održavati tijekom subote posjetitelji će imati prilike isprobati novosti iz Les Mills programa i zabaviti se uz Zumba fitness. Očekuju ih i mnogi drugi dance i workout programi, radionice i gosti iz Hrvatske i inozemstva. Ulaz je besplatan za sve, lokacija Festivala je EX Port Delta, a događaj će se odvijati na dva floora: Warehouse i Open Air.


  U sklopu Student Day Festivala na Korzu će biti održano predstavljanje studentskih udruga i organizacija. U petak dok »Simon pušta ploče« od 10 do 14 sati, Gradska vijećnica ugostit će prezentacijsku debatu – predstavljanje pojedinih studentskih projekata i javnu tribinu »Doniranje organa«. U subotu će prezentacija studentskih udruga Sveučilišta u Rijeci proteći uz glazbenu podlogu koju bira DJ Pero Despero.