25. izdanje koncerta

‘BOŽIĆ JE JUDI’ Pjesmom čestitali Bakranima

Sandy Uran

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Na koncertu su izvedene prigodne pjesme od Bijelog Božića do Notte Santa, The Christmas song, Have yourself a Merry little Christmas i brojnih drugih. Ovom prigodom publici su Novu godinu čestitali velečasni Nikica Jurić i gradonačelnik Tomislav KlarićBAKAR U Župnoj crkvi sv. Andrije apostola, najvećoj crkvi u Riječkoj metropoliji, građenoj sredinom 19. st. na mjestu potresom porušene stare crkve, održan je svečani koncert naslovljen »Božić je judi«, prvi u Bakru, u sklopu 25. izdanja svečanog koncerta.


Izvođačima riječkog koncerta: Ženskoj klapi Luka, Hrvoju Hegedušiću, Voljenu Grbcu, Vivien Galetta, Francescu Squarci, Lauri Valenčić,  Martini Majerle, Albi Nacinovich, Leu Škecu, Tini Vukov, Nikolini Tomljanović, Katji Budimčić,  pridružili su se KUD Sloga iz Hreljina, KUD M. Matetić iz Jadranova, KUD Sklad iz Bakra, tamburaši  KUD-a E. Kumičić iz Križišća, ženska klapa Hreljin i vokalna grupa Kaljinke.


Skladbu »Božić je judi« izveli su  Duško Jeličić – Dule i Mario Battifiaca.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN

Na kraju godine, tradicionalno, članovi Hrvatske glazbene unije Primorsko-goranske županije Podružnice 3 Rijeka okupe se na  koncertu »Božić je judi« kako bi pjesmom uputili svoju tradicionalnu božićno-novogodišnju čestitku, a ove godine bilo je to dvadesetipeti put.


Na koncertu su izvedene prigodne pjesme od Bijelog Božića do Notte Santa, The Christmas song, Have yourself a Merry little Christmas i brojnih drugih.


Ovom prigodom publici su Novu godinu čestitali velečasni Nikica Jurić i gradonačelnik Tomislav Klarić.


Koncert će se sutra održati i u crkvi Sv. Ane u Voloskom s početkom u 18.30 sati.