Budite na oprezu

Netflix upozorava korisnike na prijevaru koja krade novac s računa. Nije bezazlena

P. N.

Photo/Pixabay

Photo/Pixabay

Putem opasnih e-mailova hakeri kradu račune korisnike.Prijevara na koju upozorava Netflix, radi na jednostavnom principu e-maila.


Korisnik primi elektronsku poštu u kojoj stoji da im je njihov korisnički račun privemeno suspendiran. Zatim se na dnu teksta pojavi link koji vas zapravo preusmjeri na stranicu koja automatski krade vaše osobne informacije. 


“Privremeno smo suspendirali vaš korisnički račun zbog problema u autorizaciji procesa prijave. Osigurat ćemo vam sve potrebne korake koje trebate poduzeti kako bi otključali račun. Molimo vas, slijedite instrukcije nakon što kliknete link”, stoji u poruci koju prenosi Sun. Zvuči kao normalan mail koji bi Netflix i mogao poslati, zar ne? Upravo na to hakeri i računaju. Link koji korisnici kliknu, vodi ih na lažnu Netflixovu stranicu gdje je potrebno izvršiti prijavu davanjem korisničkog imena i lozinke, nakon čega hakeri kradu informacije o vašem računu i karticama. 
Sigurnosna služba za e-mail, MailGuard, otkrila je prijevaru nakon što je vidjela nekoliko skrivenih detalja. “Postoji nekoliko gramatičkih i pravopisnih grešaka u tekstu, primjerice riječ suspended je podebljana. Vidljive su i greške kod stavljanja razmaka u tekstu”, objavili su u priopćenju.


Iz Netflixa kažu da su očita meta hakera, zbog svoje popularnosti. “Ozbiljno shvaćamo sigurnost naših korisnika, a zaposlenici tvrtke provode proaktivne mjere da pronađu sumnjive aktivnosti na našim serverima i učine račune naših korsnika sigurnim. Nažalost, prijevare su na internetu vrlo česte.”, stoji u priopšćenju kojeg prenosi Sun.