Svečanost

Krčki srednjoškolci zapaženi u županiji i u državi, nagrađeni su za svoja dostignuća

Mladen Trinajstić

Učenici generacije Jakov Čorak, Noah Brivet, Lorena Kosić i Anabel Pavlović, nedostaje Mateo Sokolić / Foto Mladen Trinajstić

Učenici generacije Jakov Čorak, Noah Brivet, Lorena Kosić i Anabel Pavlović, nedostaje Mateo Sokolić / Foto Mladen Trinajstić

Brojni učenici Srednje škole »Hrvatski kralj Zvonimir« na svečanosti su nagrađeni za svoja dostignuća



Nakon što je potkraj prošlog tjedna čast otvaranja višednevnog programa obilježavanja Dana grada Krka ukazana krčkim osnovcima koji su slaveći dan svoje škole ujedno proslavili i dvjestotu obljetnicu provođenja organiziranog osnovnog školstva, čast zatvaranja iste proslave danas je povjerena učenicima i nastavnicima Srednje škole »Hrvatski kralj Zvonimir«.


U maloj sportskoj dvorani tog obrazovnog centra danas je održana prigodna svečanost na kojoj su srednjoškolci i njihovi profesori uživali u sadržajnom i bogatom glazbenom i scenskom programu, a ujedno i rezimirali tijek i dosege nastavne godine.


Govoreći o postignućima otočnih srednjoškolaca i na njihovom obrazovanju angažiranih prosvjetara, ravnateljica Gordija Marijan istakla je da ova škola oduvijek djeluje kao velika i složna obitelj, ona koju danas čini njenih 340 učenika razvrstanih u 18 razrednih odjela te pedesetak članova nastavnoga i pomoćnog osoblja.




Podsjetila je i da krčka srednja škola već godinama i više no aktivno sudjeluje u brojnim europskim, Erasmus+ programima kojima se šire znanja i vještine te pritom i promiče mobilnost učenika, a otkrila je da će i u idućim godinama škola ostati »europski orijentirana« već i zbog toga što je nedavno obnovila svoju Erasmus+ akreditaciju.


Krčki gradonačelnik Darijo Vasilić podcrtao je pak važnost te škole za krčku obrazovnu, društvenu, ali i gospodarsku sadašnjost i budućnost te najavio da će sve otočne jedinice lokalne samouprave i u idućim godinama ostati predane praćenju i pomaganju djelovanja Škole.


A da se sve uloženo u mlade vraća, potvrdili su brojni nagrađeni srednjoškolci, sudionici ili pak osvajači nagrada i priznanja na županijskim i državnim natjecanjima.


Vrijedne nagrade tako su zaslužili Matej Ban, trećeplasirani na državnom natjecanju iz matematike i drugi na natjecanju iz informatike, a s njime i sudionici državnih natjecanja iz talijanskog i njemačkog jezika, Noah Brivet i Jacob Prah Ecow.


Za sudjelovanje na državnom prvenstvu iz povijesti nagrađen je učenik Stjepan Žužić, a na državnom natjecanju iz vjeronauka Adrian Polonijo, Dominik Nenadić, Marina Cvelić te Katarina Depikolzvane. Dominik Lesica i Isabella Međimorec nagrađeni su pak za sudjelovanje u natjecanju Mreža čitanja, a učenici ugostiteljskog programa Larisa Džebić, Lana Uglješić i Boris Mršić za sudjelovanje i nagrade osvojene na strukovnom natjecanju Biser mora.


I naposljetku, odlukom nastavničkog vijeća proglašeni su i nagrađeni učenici i učenice generacije, polaznici završnih razreda svih programa koji se provode u školi.


Takvima, kontinuirano »najboljima od najboljih«, proglašeni su gimnazijalac Noah Brivet, strojar Mateo Sokolić, ekonomistica Anabel Pavlović, »turistkinja« Lorena Kosić te ugostitelj Jakov Čorak.