Ponovo u košarci

Košarkaški savez PGŽ-a ima novo vodstvo: Duško Miočić nasljednik Vice Sepa

Katarina Blažević

Robert Jurković, Duško Miočić i Zoran Oštrić/Foto A. KRIŽANEC

Robert Jurković, Duško Miočić i Zoran Oštrić/Foto A. KRIŽANEC

U struku se nisam miješao ni u Kvarneru 2010 pa tako neću niti sada - rekao je Duško Miočić



RIJEKA Duško Miočić na današnjoj je Izbornoj skupštini Košarkaškog saveza Primorsko-goranske županije jednoglasno izabran za novog predsjednika na mandat od četiri godine te će tako na toj poziciji zamijeniti Vicu Sepa, koji je funkciju obnašao od 2019. godine. Drugog kandidata nije bilo te je 17 članova Skupštine od njih 21 jednoglasno izabralo Miočića te Upravni odbor koji s njime čine: dopredsjednik Goran Lončar te članovi Robert Jurković, Dalibor Gušić, Krešimir Kozlevčar, Branko Musić i Ivica Komadina.


Zoran Pjevalica i dalje ostaje tajnik Košarkaškog saveza, dok su u Nadzornom odboru njegov predsjednik Ivan Vukić te Tihomir Milin i Bojan Sušanj.


Miočić se tako na velika vrata vraća u košarku na ovim prostorima, nakon što je od 2010. do 2016. godine bio predsjednik Kvarnera 2010, dok je i u »starom Kvarneru« nekoliko godina bio član Uprave. Nakon sedam godina »odmora« od košarke, sada ga čeka malo šira funkcija jer će morati brinuti za dobrobit toga sporta u cijeloj Županiji.




– Nema sadašnjosti i budućnosti bez sadašnjosti i prošlosti. Stoga zahvaljujem Sepu i njegovom timu, koji je u prošle četiri godine teških vremena učinio ono što je jedino bilo moguće, a to je zadržati jednaku razinu financiranja. Bez tog segmenta nema budućnosti u sportu. Odmorio sam se od košarke, iako ona nikada nije izašla iz mene i prelomio – bile su prve riječi novoizabranog predsjednika Duška Miočića, koji je već spremio i program rada Upravnog odbora Košarkaškog saveza PGŽ-a.


U njemu se od novosti ističe kako će svaki član Upravnog odbora u sljedeće četiri godine morati i financijski doprinijeti, osobno i/ili putem sponzora i donatora, a novac će ići u svrhe razvijanja košarkašica i košarkaša mlađih uzrasta.


– U struku se nisam miješao ni u Kvarneru 2010 pa tako neću niti sada. Sastavio sam ovaj program koji ću s dečkima iz Upravnog odbora pokušati zajedno provesti, a na meni osobno je da preskačem neke zidove u onom političkom i financijskom dijelu. Prije sedam godina bio sam jako tužan što s Kvarnerom 2010 nismo iskoristili priliku da uđemo u ABA ligu, a sada je moja želja da sa DepoLink Škrljevom i Kvarnerom 2010 napravimo nešto na što ćemo biti ponosni za četiri godine, ali i da još jedan od A-2 ligaša iz Županije prijeđe u viši rang natjecanja – dodao je Miočić.


Aktualni predsjednik premijerligaša DepoLink Škrljeva Vice Sep zahvalio se onima koji su mu pomagali u radu kroz posljednje četiri godine, koje je otežala pandemija koronavirusa.


– Prije četiri godine sam izabran na ovu funkciju jer, iskreno, nije bilo zainteresiranih i nekako sam i to prihvatio na nagovor ostalih. Ali i tada sam istaknuo kako mi moje obveze neće dati mogućnost obima djelovanja kako bih ja to želio. Nadam se da ćemo u budućnosti poboljšati ono u čemu smo i sami vidjeli da je moguće tijekom ove četiri godine. Moram naglasiti da nam itekako nedostaje volontera, članova uprava, općenito sportskih djelatnika u košarci, što je još više bio problem tijekom razdoblja koje je obilježila pandemija koronavirusa – naglasio je Sep.