ROKO JERIČEVIĆ

Tradicionalni proljetni ribolov. U dva dana s obale nasukali 20 kilograma oborite ribe

Boris Bulić

Interesantno je da se na poziciji lovi dosta raznoliko tako da su se tu našli i pagri, i orade, i kantari, i lijepi arbuni, fratri i vrane. Ješka je bio domaći bibi izvađen na Viru.



Ponovo nam se javio Roko Jeričević, a što znači da je u pitanju novi ribolovni doživljaj okrunjen uspjehom. Ovoga su mu puta na meti bile podlanice i evo kako je to Roko u ovom điru odradio:


– Već nekoliko godina početkom sredinom proljeća nas troje prijatelja, Dejan Benković, Sanio Sejka i ja, idemo na ribolovni izlet. Ove godine nam se pridružio i Boni Tumbak, dečko koji je preko Erasmus programa došao na Sveučilište u Zadru. Željeli smo mu bar donekle približit gušte ribolova s kraja – priča nam Roko.


– Ne bih želio odavati lokaciju tako da ću smo reći da se radi se o manjem otoku u zadarskom arhipelagu. Prije polaska smo se podijelili u dvije ekipe po dvoje, s obzirom da nije bilo moguće postaviti kamp za svih nas na istoj lokaciji.





Tako je prvog dana Sania i mene išlo nešto bolje. Izvadili smo pet podlanica preko kilograma uz još sigurno desetak lijepih riba. Interesantno je da se na poziciji lovi dosta raznoliko tako da su se tu našli i pagri, i orade, i kantari, i lijepi arbuni, fratri i vrane. Ješka je bio domaći bibi izvađen na Viru – nastavlja Roko.


– Sutradan je ostatak ekipe, dakle Dejan i Boni, koji su se premjestili od lokacije na kojoj su prethodni dan lovili pomazila sreća te su i oni digli 3 – 4 podlanice preko kilograma uz desetak lijepih riba od pola kilograma do kilograma. Boni je uhvatio svoju prvu oradu preko kilograma i to jednu od 1,6 kilograma.



Vrijeme bez poteza smo kratili sa spinom, međutim, osim jednog brancina od 70 deka na Patchinka, nije bilo previše uspjeha.


Sve u svemu, skupilo se dobrih dvadesetak kila ribe u 2 i pol dana tako da smo svi bili zadovoljni – ispričao nam je Roko Jeričević.