Svečanost

FOTO Uglazbljena knjiga “Hrabri Koko” predstavljena u Zajednici Talijana Rijeka

Claudia Bošković

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec



U prostoru Svečane dvorane Zajednice Talijana Rijeka (Circolo) predstavljena je uglazbljena knjiga dječjih pjesama „Hrabri Koko“ autora Zlatka Zelenike, za koju su glazbu skladali Suzana Matušan Avgustini i Aleksandar Valenčić, koji je ujedno i autor aranžmana.


Naime, riječ je o knjizi na hrvatskom jeziku i u talijanskom Ornelle Schiucca, a posvećena je svoj djeci – ali i onima koji se tako osjećaju.


– Ovaj projekt je simbol onoga što Zajednica Talijana želi i pokušava stalno biti, a to je most između više kultura – talijanske i hrvatske. Glavno je da se slažemo i da glazba i kultura povezuje različite ljude, pogotovo malene različite ljude, poručila je predsjednica Zajednice Talijana i glavna urednica ovog projekta Melita Sciucca.


Foto galerija: Predstavljanje slikovnice "Hrabri Koko" Foto: Ana Križanec




Svečano predstavljanje uveličao je i nastup dječjih zborova Tratinčice, Male tratinčice, Minicantanti te gostiju iz Verone iz Škole pjevanja Let’s Academy, a ovom prilikom okupljenima se obratio glazbeni maestro i recenzent knjige Igor Vlajnić.


– Knjiga je prije svega zapravo odličan izbor novih prilagođenih kvalitetnih pjesama za djecu koje se mogu koristiti kako u slobodno vrijeme tako i u nastavi . To je nešto što imamo vrlo rijetko, iz razloga što vrlo često susrećemo raznorazne knjige, priručnike, notne zapise, mahom krivo napisane i onda dobijemo jednu knjigu koja na dvije strane ima nešto što je točno, pregledno, jasno i kvalitetno, a osim toga i dvojezično što znači da se može koristiti kao pomagalo u nastavi u glazbenoj kulturi i dječjim zborovima, ali tako i u učenju stranih, zaključio je.