FILIP LOŽEK

Po jakom vjetru usred noći ultralight opremom nasukao tri brancina!

Boris Bulić

Još na trajektu sam montirao tog malog silikonca na svoj ultra laki štap te odmah po dolasku na otok, bez obzira na noć i vjetar, krenuo sa zabacivanjem. U roku od pola sata uspio sam uloviti tri brancina od kojih je svaki bio dug oko pola metra



Iz Zagreba nam se javio Filip Ložek, ribolovac koji lovi posvuda kad god to može. Ovoga je puta lovio na Pašmanu što mu se očito jako svidjelo i evo što nam je ispričao o tom svom ribolovnom iskustvu:


– Gdje god putujem, ribički pribor ide sa mnom. Tako je bilo i ovaj put, za vikend-izlet na otok Pašman. Moj štap je ovoga puta bio Sportex Novatwitch od 14 grama, rola Daiwa Fuego, struna Daiwa J- braid 8X od 0,10 milimetara, predvez fluorocarbon Savage Gear promjera 0,21 milimetar, a varalica silikonac, neki bezimeni s AliExpressa – priča nam Filip.


– Još na trajektu sam montirao tog malog silikonca na svoj ultra laki štap te odmah po dolasku na otok, bez obzira na noć i vjetar, krenuo sa zabacivanjem. U roku od pola sata uspio sam uloviti tri brancina od kojih je svaki bio dug oko pola metra – nastavlja Filip svoju priču.




– Tehnika kojom sam ih lovilo je bila twitching. I premda je dubina bila oko 3 metra svi su ulovljeni odmah ispod površine na daljini od nekih 5 do 10 metara. Bilo je oblačno i bez mjeseca.


Nakon zime i sezone parenja brancini poprilično izgube na masi, ali su se zato, barem ovi moji, poprilično žestoko borili.



Jednog brancina sam dao lokalnom dečku koji mi je pomogao s mrežom i izvlačenjem riba iz mora. Zadovoljan sam jako jer sam ovim ulovom lijepo otvorio sezonu ribolova, a zadovoljan je i moj punac koji je otvorio sezonu roštiljanja – ispričao nam je Filip Ložek.