Općinsko vijeće

Izabrani članovi Savjeta mladih Baške i njihovi zamjenici

Mladen Trinajstić

Izabrani su Dominik Barbalić, Frane Dragoslavić, Mario Grbec, Adriano Tironi i Ante Žunić, svi članovi NK Vihor



Općinsko vijeće općine Baška na svojoj posljednje održanoj sjednici donijelo je odluku o izboru članova Savjeta mladih općine Baška.


U Savjet mladih, a nakon što je prethodno obavljen postupak kandidatura predstavnika udruženja koja okupljaju i društveno organiziraju mlade žitelje spomenute krčke jedinice lokalne samouprave, glasovanjem članica i članova predstavničkog tijela, naposljetku su izabrani Dominik Barbalić, Frane Dragoslavić, Mario Grbec, Adriano Tironi i Ante Žunić, svi redom članovi bašćanskog Nogometnog kluba Vihor.


Njihovim zamjenicima, također slijedom poziva za kandidaturu budućih članova tog savjetodavnog tijela Općinskog vijeća kojemu je odgovorilo jedino navedeno sportsko udruženje, imenovani su pak Julijana Berisha, Hrvoje Topalušić-Orlović, Kristian Medved, Kiara Romina Jaspi Juranić i Marko Žunić.




Konstituiranje, izbor predsjednika i zamjenika predsjednika, kao i ostala prava i obveze članova Savjeta mladih, uređeni su Odlukom o osnivanju Savjeta mladih općine Baška, a obavit će se u narednim danima.


Savjet mladih općine Baška osnovan je još 2015. godine, kao savjetodavno tijelo bašćanskog Općinskog vijeća.


Cilj mu je promicanje i zagovaranje prava, potreba i interesa mladih te djelovanje na aktivnom uključivanju mladih u javni život općine. Članovi Savjeta i njihovi zamjenici biraju se na razdoblje od tri godine.