KREŠIMIR ŠOKČEVIĆ

To je pravi sportski ribolov. Ulovio kokota kod Maslenice pa ga odmah vratio natrag u more

Boris Bulić

I nakon nekog vremena se dogodio prvi potez i BAAAM!!! Uslijedilo je nekoliko trenutaka neizvjesnosti prije nego sam ugledao crvenilo pod površinom. Lijepi kokot se našao na mojoj udici. U brzini da ga što prije pustim se nisam ni stigao fotografirati s njim, nego sam ga brže-bolje pustio nazad, tamo gdje zaista treba nastaviti svoj život.



Iz Vinkovaca nam se još jednom javio Krešimir Šokčević koji svoje zimske radosti nalazi na moru, u zadarskom akvatoriju. Ovoga je puta lovio u blizini Maslenice. Evo što je ulovio i pustio:


– Kao i svake zime, svoj Bosut i Dunav na kratko napuštam i zimski godišnji odmor provodim na moru. Kao i prošle godine, i ove sam došao loviti u okolici Zadra. Lovio sam uglavnom u blizini Maslenice u nadi da ću pronaći orade – priča nam Krešimir.





– Na udicu sam naješkao bibija i zabacio u prekrasno plavetnilo našeg Jadranskog mora.


Štapovi kojim sam lovio su Extracarp 3,6 metara od 3,5 lb na kojima su bile role Okuma Custom Black CB 80. Osnovni najlon je Awashima 0,35 milimetara,  a predvez je od fluorocarbona 0,25 milimetara na kojem je vezana udica veličine 1/0 – nastavlja Krešimir svoju priču.



– I nakon nekog vremena se dogodio prvi potez i BAAAM!!! Uslijedilo je nekoliko trenutaka neizvjesnosti  prije nego sam ugledao crvenilo pod površinom.


Lijepi kokot se našao na mojoj udici.



U brzini da ga što prije pustim se nisam ni stigao fotografirati s njim, nego sam ga brže-bolje pustio nazad, tamo gdje zaista treba nastaviti svoj život.


Općenito sam pobornik C&R ribolova, pogotovo kada su u pitanju nedorasle jedinke i matice. Želio bih ovim putem svim ribolovcima poručiti da i oni čuvaju i štite sve naše ribolovne vrste te da se odgovorno odnosimo sa izlovom. Srdačan pozdrav svim ribolovcima iz Slavonije – ispričao nam je  Krešimir Šokčević.


Puštanje kokota možete vidjeti ovdje