Prva HNL

Nogomet se vraća na hrvatske stadione nakon skoro tri mjeseca, sutra prvi kreću Lokosi i Slaven Belupo

Hina

Nogometaši Slaven Belupa posljednju su domaću utakmicu u Kupu odigrali još 2016. godine protiv Rijeke/Foto PIXSELL

Nogometaši Slaven Belupa posljednju su domaću utakmicu u Kupu odigrali još 2016. godine protiv Rijeke/Foto PIXSELL

U subotu će Lokosi i Slaven Belupo odmjeriti snage u prvom susretu polufinala Kupa, a dan kasnije u drugom polufinalnom paru igrat će Rijeka i Osijek



ZAGREB Nakon više od dva i pol mjeseca pauze nogomet se vraća na hrvatske stadione. Nogometna sezona se nastavlja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa koje su na rasporedu ovoga vikenda.


Posljednja nogometna utakmica u Hrvatskoj igrana je 9. ožujka kada je Lokomotiva slavila u Gorici sa 3-1.


“Lokosi” i Slaven Belupo će biti prvi koji će krenuti u nastavak. U subotu će u Koprivnici odmjeriti snage u prvom susretu polufinala Kupa, a dan kasnije u drugom polufinalnom paru igrat će Rijeka i Osijek.




Gotovo nevjerojatno zvuči podatak kako je Slaven Belupo posljednju domaću utakmicu u Kupu igrao prije više od četiri godine. U travnju 2016. Belupo je na stadionu Ivan Kušek – Apaš pobijedio Rijeku 3-0 golovima Ejupija, Ozobića i Pokrivača i tako izborio finale protiv Dinama u Osijeku. Bilo je to to druga finale za “farmaceute”, no oba su izgubili od Dinama (2007, 2016).


Nakon te utakmice Slaven Belupo je čak 11 puta gostovao u Kupu.


“Utakmica s Lokomotivom je ona na koju smo stavili potpuni fokus i tako se ponašamo posljednja tri tjedna od kad smo ponovno zajedno. Iako je iza nas neočekivana pauza, spremni smo i puni motiva jer imamo priliku napraviti veliki rezultat. Atmosfera u svlačionici je odlična i s nestrpljenjem očekujemo subotu navečer,” kazao je napadač koprivničkog sastava Bruno Bogojević.


Slaven Belupo i Lokomotiva su ove sezone tri puta igrali međusobno. Slaven je jednom slavio u Koprivnici (1-0), a Lokomotiva dva puta u Zagrebu (6-1, 3-0). U Koprivnici posebno pamte dvoboj iz kolovoza prošle godine kada su na stadionu u Kranjčevićevoj doživjeli pravi potop. Za Lokomotivu su tada zabili Cokaj, Tolić, Petrak, Drožđek te dva pogotka Kastrati.


Za Lokomotivu je pandemija došla u najgorem trenutku. Momčad Gorana Tomića je bila u nizu od pet uzastopnih ligaških pobjeda. Na ljestvice se Lokomotiva trenutačno nalazi na trećem mjestu s bodom manje od drugoplasirane Rijeke, dok Hajduk na četvrtoj poziciji ima bod manje. Slaven Belupo je sedmi sa 26 bodova, devet bodova više od “fenjeraša” Intera i Varaždina.


Momčad iz Koprivnice će sedmi put u svojoj povijesti igrati u polufinalu Kupa, a do sada se dva puta probila do finala. No, oba finala je izgubila i to oba puta od Dinama (2007, 2016).


Lokomotiva će u svom trećem polufinalu loviti svoje drugo finale. U svom prvom finalu ‘lokosi’ su 2013. izgubili od Hajduka.


Glavni sudac subotnje utakmice bit će Ivan Bebek, dok će mu pomoćnici biti Goran Pataki i Vedran Đurak. Četvrti sudac utakmice bit će Marin Vidulin, dok će delegat biti Krešimir Glavina. Kontrolor utakmice bit će Bruno Marić, glavni VAR sudac Mario Zebec, a pomoćni VAR sudac Tomislav Petrović.