Pljačka u Bergamu

Uz prijetnju pištoljima glazbeniku Robyju Facchinettiju ukradeni dragulji: “35 minuta straha”

P. N.

Screenshot

Screenshot

Bandu su činile najmanje tri naoružane osobe, odjevene u tamnu odjeću, s rukavicama i prekrivenih lica



 


Roberto Facchinetti, klavijaturist i autor nekih od najpoznatijih hitova talijanske grupe Pooh opljačkan je u svom domu u Bergamu, javlja La Stampa.


Nekoliko dana nakon ponovnog okupljanja grupe radi nastupa na festivalu u Sanremu, u nedjelju navečer u vilu Robyja Facchinettija (78), dok je gledao televiziju, upala su trojica razbojnika koji su, s pištoljima u ruci, ukrali dragulje, satove, druge dragocjenosti i pobjegli. Kod kuće su tada s umjetnikom bili njegova supruga Giovanna i najmlađi sin Roberto. “Bilo je to 35 minuta straha, najgorih u mom životu”, piše Roby Facchinetti na Facebooku. “Ali želim vas smiriti – dodaje – Svi smo dobro. Ne mogu otkriti ništa drugo, budući da je istraga u tijeku, ali zahvaljujem vam na podršci koju mi iskazujete.”





“To nisu tračevi – rekla je Facchinettijeva kći Giulia (31) – dogodilo se nešto stvarno strašno, a mi  ne smijemo govoriti o detaljima. Nadali smo se da će vijest izaći u javnost nešto kasnije, s obzirom na tatine poslovne obveze. Nije mu lako psihološki se nositi s time.”


Bandu su činile najmanje tri naoružane osobe, odjevene u tamnu odjeću, s rukavicama i prekrivenih lica. Uz prijetnju pištoljem, prisilili su Facchinettija i njegovu obitelj da ima predaju niz dragocjenosti, ali nije jasno jesu li ujedno razbili sefove.