Prijelazni rok

Vodeći strijelac Bijelih u zadnjim satima prijelaznog roka mogao bi u Serie A, Rijeci treba novac za “krpanje rupa”

Denis Frančišković

Matija Frigan/V. KARUZA

Matija Frigan/V. KARUZA

Prema pisanju tamošnjih medija, u posljednje vrijeme najveće zanimanje za 19-godišnjeg napadača s Rujevice pokazuje Empoli, trenutno momčad iz sredine ljestvice Serie A



RIJEKA Matija Frigan, najbolji strijelac Bijelih sa šest golova u HNL-u i jednim u Kupu, sve je zanimljiviji klubovima s Apenina. Prema pisanju tamošnjih medija, u posljednje vrijeme najveće zanimanje za 19-godišnjeg napadača s Rujevice pokazuje Empoli, trenutno momčad iz sredine ljestvice Serie A čije boje brani i hrvatski veznjak Marko Pjaca.


Frigan je i na oku Sassuola, ranije se spominjao u kontekstu mogućeg odlaska u Lecce i prije toga u Speziju kao i u redove Portlanda. No, taj američki izazov izgleda da je na posljednjem mjestu za Matiju, Italija je najbliža i u ovom trenutku njegove karijere najizglednija destinacija.


Rujevici očito godi takvo zanimanje za njihov najzanimljiviji eksponat u ovom trenutku i pravo je pitanje hoće li se nešto od toga pretvoriti i u realnost s obzirom na završetak prijelaznog roka u Ligama petice, koji je počeo 1. siječnja, a završava 31. siječnja. Praktički vremena ima do kasnih večernjih sati utorka…




No, dojam je da se odgovornima u klubu previše ne žuri jer Frigan igra sve bolje i zabija, zabio je u Osijeku, sada u Šibeniku, a samim time cijena mu raste. Prema Transfermarktu, vrijednost Frigana trenutno je 850 tisuća eura, a zasigurno će brzo doživjeti korekcije. S druge strane Rijeci nužno treba jedan dobar izlazni transfer za krpanje financijskih »rupa«, tekuće poslovanje i moguće sporazumne raskide ugovora s velikim brojem otpisanih igrača.