Najluđe doba

Iz Punta odaslan poziv svima željnima maškarane zabave: Dođite na feštu, nećete požaliti

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Maškarane zabave i ove će se godine odvijati subotom u velikoj sali tamošnjega Narodnog doma



Vrijeme je za najluđe godišnje doba pa stoga pozivamo sve ljude dobre volje, posebice one željne dobre zabave i maškaranog ludila, da nam se pridruže na maškaranim događanjima koje smo i ove godine pripremili u programu našeg puntarskog mesopusta.


Tim nam je riječima slijed maškaranih zabava, glavnina kojih će se i ovog puta odvijati u velikoj sali tamošnjega Narodnog doma, najavio Branko Karabaić, direktor Turističke zajednice Općine Punat.


Zabave subotom


Tradicionalne maškarane zabave u tom krčkom mjestu tako započinju već ove subote, 21. siječnja, kad će s pozornice Narodnoga doma Punat ljubitelje karnevala i maškaranoga ludovanja zabavljati grupa “Mejaši”, uz dodatni nastup članova “Goodstuff Tria”.


Kreæe program Mesopusta u Puntu (MLADEN TRINAJSTIÆ, 18.01.2023)




Potom u narednim subotama kad će se na istom mjestu također odvijati maškarane fešte slijedi još i nastup Maura Staraja i njegove La Bande, kao i skupne Cukar & kafe koji su na redu 4. veljače. Na programu je i nastup skupine “Ljubavnici” kao i grupe “Fortunal” čiji se nastup planira 18. veljače.


Tanac i čajanke


Između spomenutih subotnjih maškaranih fešti u domu će se također odražavati i druge, s karnevalom također povezane fešte pa je tako za petak, 27. siječnja u domu najavljeno održavanje Tanca, a u nedjelju 5. veljače i mašakarne poslijepodnevne “čajanke” za maškarane predškolce (čije će druženje započeti od 16 sati).


U četvrtak, 9. veljače, u Narodnom će se domu održati i sad već također tradicionalni “Četvrtak bez struje” tijekom kojeg će se, uz “unplugged” glazbenu pratnju (u vlastitom aranžmanu i izvedbi) zabaviti članovi brojnih lokalnih udruga.


Nedjeljna će mašakarana zabava biti održana i za osnovnoškolce za okupljanje i druženje kojih je sala doma rezervirana tijekom nedjelje, 12. velljače.


Naravno, istaknuo je Karabaić, niti ove godine u sklopu mesopusnih programa preskočiti se neće niti one tradicijske manifestacije poput Kordije, mesopusne završnice i Kabana s kojima će u Puntu biti zaključen Mesopust 2023.