Večer za poželjeti

Wine Night u ženskom društvu poznatih Riječanki

Life

Foto: Tajči Čekada

Foto: Tajči Čekada

U kultnom riječkom restoranu uvijek nalazimo dobra i provjerena jela

Svi znaju da u kultnom riječkom restoranu Spagho nalazimo uvijek dobra i provjerena jela. Bilo da se radi o pašti, ribljim delicijama ili nečemu što chef Ivan smisli, u Spaghu uvijek možete računati i na dobar provod s društvom.


Foto: Tajči Čekada


U skladu s tim vlasnici Kristina Bobanović i Ivan Mravinec odlučili su započeti novo razdoblje svog restorana, i upravo ova WINE NIGHT koja je bila u suradnji sa Podrumom Mladina je početak nove priče i novog poglavlja restorana.


U suradnji sa Podrumom Mladina, Spagho je u četvrtak organizirao WINE NIGHT i svojim gostima ponudio meni od četiri slijeda jela, a svaki je slijed popraćen jednim vinom Erdoro.


Menu


Pozdrav iz kuhinje


Foto: Tajči Čekada


  • Marinirane argentinske kozice na kremi od Granny Smith jabuke
  • VINO: Blend one Erdoro

Toplo predjelo


Foto: Tajči Čekada


  • Domaći njoki punjeni sa kremom od sira u umaku od repova škampa i tartufa
  • VINO: Pinot sivi Erdoro

Glavno jelo


Foto: Tajči Čekada


  • Rolica bijele ribe punjena sa sušenom rajčicom na kremi od graška, Sous vide povrće
  • VINO: Saugvinon blanc Erdoro

Desert


Foto: Tajči Čekada


  • Semiffreddo od smokve
  • VINO: Rose Erdoro

Tokom večeri imali smo priliku iz prve ruke saznati o samim vina koje nam je prezentirala uspješna sommeljerka Jana Košćec, Junior Brand Manager tvrtke Pago Croatia d.o.o. i sommelierka sa edukacijom sva 3 stupnja Hrvatskog Sommelier Kluba.


Foto: Tajči Čekada


 


Upravo nas je ona upoznala sa poviješću Podruma Mladina koji se nalazi na Plešivici, u regiji okolice Zagreba prepoznatljivoj po vinogradarstvu, gdje su odlučili nastaviti plemenitu tradiciju grofovske obitelji Erdödy, stvarajući vrhunska Erdoro vina i pjenušce.


Foto: Tajči Čekada


Zahvaljujući plodnom tlu, suncu i čistom zraku koji struji iz šume, njihovi vinogradi nagrađuju ih grožđem najviše kvalitete, a znanjem i umijećem, stvaraju izvanredna vina i pjenušce svježeg, pitkog i harmoničnog okusa.


Na samoj večeri koja je bila zamišljena kao žensko druženje, pridružili su nam se poznata lica samog Kvarnera: Filipa Sorko, Ema Juretić, Rosemarie Surlić, Lea Klarić, Eva Usmiani, Sanja Oštrić


Foto: Tajči Čekada


Da naše divne gošće ne bi otišle praznih ruku, organizacijski tim ove večere koji čini Ivana Bakarčić iz PEER AGENCY i Ivana Galamić, pobrinule su se za mali znak pažnje svakoj gošći.


Foto: Tajči Čekada


Goodie bag je sačinjavao vina Podruma Mladina, paketić Solane Nin te čajeve poznate riječke destinacije Kuća Zelenog Čaja. Svim pokroviteljima upućuju hvala što su prepoznali kvalitetu restorana Spagha i što su dio njihove nove priče.


Foto: Tajči Čekada


Ovo je samo početak novog poglavlja Restorana Spagho, a već uskoro vam pripremaju nešto novo.