Blagdansko doba

VIDEO Lani “Božićna”, ove “Bakalar”. Članovi udruge Kreativni Krk snimili novu pjesmu, poslušajte ju

Mladen Trinajstić



KRK – Sa željom da obraduju svoje sugrađane u ovo blagdansko doba, vrijedni članovi udruge Kreativni Krk na poseban su način odlučili okončati uspješnu 2022. godinu. To su, naime, učinili skladanjem, izvedbom i snimanjem druge svoje, kako sami kažu – krčke božićne pjesme.


– Nakon prošlogodišnje pjesme »Božićna«, ovi su blagdani u znaku rock n’ rolla i vesele pjesme »Bakalar«, otkrio nam je Luka Adžić-Kapitanović, predsjednik udruge Kreativni Krk. Pjesmu su, saznajemo, osmislili i odsvirali članovi udruge, a polaznici krčkog odsjeka El Musicante škole gitare našli su se u ulozi pjevača.


Autor teksta i glazbe je Luka Adžić-Kapitanović, aranžman i sviranje bas gitare, klavijatura i gitare potpisuje Kristijan Vasilić dok je bubanj odsvirao Izidor Vasilić, a saksofon Franjo Črnjarić. Čak šesnaestero polaznika i polaznica glazbenih radionica bilo je zaduženo za pjevanje i glumu u spotu, a valja istaknuti i da su vokalnim solo dionicama u pjesmi svoj glas ovom projektu podarili Ela Bajčić, Mia Pavlović, Etel Barši, Mihael Zec i Petra Crnčić Jurasić.Pjesma je snimljena u krčkom studiju Mamut, a produkciju odnosno miks i mastering spremno je i kvalitetno odradio Kristijan Vasilić. Spot koji prati ovaj božićni singl osmislio je i snimio kreativni duo – Andreja Brozović Adžić-Kapitanović i Borut Brozović (Studio B), s kojima udruga Kreativni Krk već godinama uspješno surađuje.




– Ovom pjesmom Kreativni Krk najavljuje intenzivnije okretanje edukativno-zabavnim sadržajima i budućim projektima koji, kroz stvaranje glazbe, uključuju djecu i mlade u kulturni život našega grada, napomenuo je čelnik udruge.


– Posebne zahvale idu roditeljima djece polaznika na ukazanom povjerenju te Gradu Krku na financijskoj pomoći i prepoznavanju vrijednosti ovog projekta, poručili su krčki kreativci. Spot za božićni singl udruge Kreativni Krk moguće je pogledati na youtubeu, a više informacija o aktivnostima i projektima udruge mogu se pronaći na Facebook i Instagram profilima tog udruženja.