SP u Kataru

Marokanskog izbornika ne zanimaju kanadske želje: “Imamo svoj cilj, a to je plasman u drugi krug”

Valentina Prokić

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Od 1986. godine Maroko traži prolaz u osminu finala i sada su vrlo blizu



DOHA  Nogometaši Maroka sastaju se s Kanadom (16 sati) u dvoboju posljednjeg kola u skupini F. Marokanci imaju jednak broj bodova, četiri, kao i Hrvatska, Belgija ima bod manje, dok su Kanađani na nuli.


– Nikako drukčije nego jedino s maksimalnim fokusom moramo ući u utakmicu protiv Kanađana. Ne zanima nas to što oni mogu ispisati povijest, ne zanimaju nas njihove želje. Mi imamo svoj cilj, a to je plasman u drugi krug prvenstva. Ništa još nismo napravili, a o velikom uspjehu pričat ćemo tek onda kada završe dvoboji zadnjeg kola, a mi se budemo nalazili među momčadima koje idu dalje – najavio je izbornik Maroka Walid Regragui.


Od 1986. godine Maroko traži prolaz u osminu finala i sada su vrlo blizu. U određenim kombinacijama Maroko može proći dalje i u slučaju poraza, ali u to Marokanci ne polažu velike nade.




– Ono što je oko nas, nije nam u fokusu. Ne oslanjamo se na nikoga drugoga nego samo na sebe. Zanima nas pozitivan rezultat u našoj utakmici. Maksimalno smo motivirani, kao i u prve dvije utakmice, te želimo još jednom na pravi način prezentirati afrički nogomet – poručio je Regragui.


Vruće je i u skupini E gdje Nijemci igraju protiv Kostarike (20 sati), a taj će dvoboj svakako ući u povijesne knjige jer je to prva utakmica SP-a koju će suditi žena, i to Francuskinja Stephanie Frappart, a pridružit će joj se pomoćnice Brazilka Neuza Back i Meksikanka Karen Diaz. Ovo je prvi put u 92-godišnjoj povijesti svjetskih prvenstava da se na popisu sudaca nalazi i šest žena. Što se dvoboja tiče, Njemačka je trenutačno posljednja sa samo jednim bodom i momčad Hansa-Dietera Flicka mora pobijediti kako bi se plasirala u osminu finala.


S druge strane, Kostariki bi remi bio dovoljan da izbaci Njemačku iz natjecanja, ali će ovisiti i o drugom dvoboju između Španjolske i Japana. Španjolcima je dosta i remi da uđu u osminu finala jer su na čelu skupine s četiri boda, ali pobjedom bi napravili Njemcima uslugu, naravno, ako svjetski prvak iz 2014. »Die Mannschaft« pobijedi. Izbornik Flick uoči odlučujućeg dvoboja skriva sastav kao zmija noge.


– Niclas Füllkrug? Lijep pokušaj. Sane? Još jedan lijep pokušaj – odgovorio je Flick na novinarska pitanja o igračima.


– Svi su spremni. Igra s tri veznjaka bila je dobra. Veselimo se ovoj utakmici i nadamo se da i sutkinja također. Vjerujem joj sto posto, zavrijedila je ovo zbog svoje izvedbe – rekao je Flick.