Alpe Adria kup košarkaša

Košarkaši DepoLink Škrljeva igraju treću utakmicu u Alpe Adria kupu: “Možemo se prilagoditi igri Komarna”

Katarina Blažević

Damir Rajković/Foto V. KARUZA

Damir Rajković/Foto V. KARUZA

Komarno je malo problematična momčad jer su prije desetak dana raskinuli suradnju s dvojicom igrača, a ovoga vikenda doveli već dvojicu novih, zbog čega ih baš i ne poznajemo - kaže trener Rajković



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva današnjim domaćim susretom sa slovačkim Komarnom (18 sati) otvaraju još jedan ciklus u kojem će igrati u ritmu srijeda – subota, i to će trajati sve do 21. prosinca kada će gostovati upravo kod Komarna. Uz utakmice HT Premijer lige i Alpe Adria kupa, u već natrpani kalendar »ubacila« se osmina finala Kupa Krešimir Ćosić, ali kako Zelenima, tako je i većini momčadi u hrvatskom prvenstvu.


Slovačka je momčad nakon dva kola stopostotna u Alpe Adria kupu, slavila je protiv češkog Kolina i austrijskog Kapfenberga, dok su Škrljevčani igrali s istim protivnicima, ali i izgubili bod protiv Čeha. Upravo ovih dana se Komarno pojačao dvojicom srpskih igrača, Dušanom Vincetićem te Miljanom Markovićem.


– Komarno je malo problematična momčad jer su prije desetak dana raskinuli suradnju s dvojicom igrača, a ovoga vikenda doveli već dvojicu novih, zbog čega ih baš i ne poznajemo. Dvojica igrača ipak itekako promijene fizionomiju momčadi, ali spremit ćemo se za njih kao i za svakog drugog. A to je da prvenstveno gledamo sebe, odradimo najbolje što možemo i damo minutažu nekim igračima koji se vraćaju u formu nakon ozljeda. Slovaci imaju dobrog igrača na bekovskoj poziciji, Amerikanca Stuckeyja, koji je i prvi strijelac momčadi, ali i nama su vodeći igrači u zadnje dvije utakmice bili bekovi, tako da se možemo prilagoditi toj igri – kaže trener Škrljevčana Damir Rajković, koji će konačno imati kompletnu momčad.




– Obukwelu se ovaj tjedan uključio u rad ekipe i sigurno će dobiti neku minutažu. Iako smo kompletni, moramo dostići neku razinu forme jer je ipak Obukwelu mjesec dana bio »out«, kao i Ćošić, koji se priključio nakon tri tjedna pauze zbog bolesti – dodaje Rajković.