BOGAT PROGRAM

Na Krku u punom jeku pripreme za adventska događanja. Popularno klizalište opet u omišaljskom Domu

Mladen Trinajstić

Foto TZ Omišalj

Foto TZ Omišalj

Već treću godinu zaredom klizalište će biti otvoreno od 27. studenog, pa sve do 7. siječnja iduće godine. Radno vrijeme kompleksa koji je i proteklih godina bio nazaobilaznom postajom ljubitelja zimskih radosti na dan otvorenja bit će od 12 do 20 sati



OMIŠALJ – Razdoblje adventa i ove godine će diljem otoka Krka biti obilježeno brojnim prigodnim događanjima. U većini otočnih lokalnih središta ovih se dana završavaju pripreme za nadolazeće tjedne prosinca tijekom kojih će se, čini se više i intenzivnije no ikad dosad, odvijati prigodni predbožićni programi, uglavnom na ulicama i trgovima mjesta koja će uskoro zasjati u posebnom, lampicama i ukrasima urešenom ruhu. Direktorica TZ-a Općine Omišalj Andrea Orlić Čutul, najavila nam je tako Božićnu priču u Omišlju i Njivicama koja će, kaže, ponuditi raznovrstan program zbivanja, ali i brojne novitete.


Klizalište


– Nova božićna dekoracija i tisuće lampica blagdansko razdoblje učinit će još veselijim i zanimljivijim, a naša primorska mjesta pretvoriti će se u kulisu manifestacija koje će imati nekoliko tematskih cjelina, pa i lokacija, rekla je naša sugovornica. Popularno i jedino klizalište na otoku Krku, ono u omišaljskom Društvenom domu, već treću godinu zaredom bit će otvoreno od 27. studenog pa sve do 7. siječnja iduće godine. Radno vrijeme kompleksa koji je i proteklih godina bio nazaobilaznom postajom ljubitelja zimskih radosti, na dan otvorenja »u pogonu« će biti od 12 sati do 20 sati, a od 28. studenog do 23. prosinca radnim će se danima klizati moći od 16 do 20 sati, vikendima od 12 do 20 sati, otkriva nam nadalje Orlić Čutul.


Foto M. Trinajstić


Tijekom školskih praznika, točnije od 27. prosinca pa do zatvaranja, klizalište će raditi svakog dana od 12 do 20 sati, nastavila je direktorica TZ-a, napomenuvši da će središte Božićne priče ipak biti u Spomen-parku Omišalj. Ondje će naši sumještani i posjetitelji moći guštati u kuhanom vinu i gastroponudi adventskih kućica sve do 24. prosinca, a na tom će se lokalitetu dočekivati i Djeda Mraza, ali i uživati u predstavama, radionicama i koncertima koje ćemo priređivati vikendima. Božićna priča u Omišlju započinje 26. studenog u središtu mjesta, tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće i nastupom župnog zbora i solista. Program se nastavlja iste večeri u Spomen-parku koncertom zbora »Josip Kaplan« i DJ sessionom Alexa Sabattinija. Događanja u parku obuhvaćaju i predstavu Teatra Naranča »Šesta noć prosinca«, radionicu izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune i koncerte akustičnih bendova Duo Livingstones, Coffee Shop Acoustic benda, Blu Kanu benda te vrsnog jazz glazbenika Zorana Majstorovića.


Koncerti svake subote




Svake subote u prosincu, nastavlja čelnica omišaljskog TZ-a, održavat će se i koncerti poznatih hrvatskih izvođača i bendova. Prve subote, 3. prosinca, s početkom od 20 sati na rasporedu je romantična bajka u koju će nas uvesti pjevački par Vjeko i Eni. Sljedeće subote, 10. prosinca, posjetitelji našeg Božićnog sajma uživat će u nastupu Damira Kedže, a potom još i u prigodnom koncertnom predstavljanju Urbana & 4. U samu blagdansku završnicu ući ćemo 23. prosinca veselom atmosferom koju će stvoriti organizirano druženje i fotografiranje s Djedom Božićnjakom, a od 17 sati mališane ondje očekuje i koncert krčkog zbora Mići Boduli. Biti će vremena i za nastup Infinity banda, a program omišaljske Božićne priče obogatit će i manifestacija Adventa na OŠK-u koja će ove godine, po drugi put, biti upriličena tijekom subote, 10. prosinca. Spoj sportskih uspjeha našeg nogometnog kluba i kontinuiranog rada s djecom iznjedrio je novu manifestaciju koja sve stanovnike naše općine, ali i otoka, spaja na poseban način. Na igralištu Pušća održat će se prigodni božićni program, druženje i slikanje s Djedom Božićnjakom, a posjetitelji će moći uživati i u ponudi božićnih štandova s blagdanskom gastroponudom i kuhanim vinom, uz glazbu grupe L’amour i nezaobilazni vatromet. Čelnica TZ-a općine Omišalj istaknula je i da će ovogodišnja Božićna priča biti bogatija za novu lokaciju na kojoj će se također sad odvijati prigodna zbivanja.


Dekoracija i rasvjeta


– Uz prigodnu dekoraciju i rasvjetu te nezaobilaznu Djedovu kućicu, na Placi u Njivicama otočani i njhovi gosti također će moći uživati u koncertnim događanjima te programu za djecu i odrasle koji se sastoji od dječjih predstava i zanimljivih radionica. U petak 2. prosinca ondje nastupaju članovi Vokalnog studija Rijeka i Blu Kanu benda, a 6. prosinca sve nas na istom mjestu očekuje i tradicionalni doček sv. Nikole koji bi u 17 sati brodom trebao pristati na njivički lukobran. Božićna priča na Placi u Njivicama nastavlja se 7. prosinca posebnom Art&Wine radionicom Mirne Sišul. Tijekom subotnjih prijepodneva, 10. i 17. prosinca, najmlađi će moći uživati u dječjim predstavama »Božićni djedomobil« Kazališta Smješko i »Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz« Kazališta Prijatelj. Obje subote, točno u podne, održat će se i radionica izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune, a 17. prosinca upriličit ćemo i Božićnu biciklijadu. Badnjak na njivičkoj Placi uljepšat će podjela bakalara koji će spraviti kulinarski znalci restorana Rivica, a Njivičane će razveseliti i prigodni predbožićni koncert Martine Majerle, zaključila je direktorica TZO-a Omišalj ne propustivši napomenuti da će posebna atrakcija njivičkog dijela adventskog programa biti na Placi postavljene unikatne jaslice, s više od pet stotina ručno izrađenih i pomno dizajniranih elemenata.