Inine UNP boce garancija su sigurnosti, kvalitete i količine proizvoda. Biraj sigurno, biraj plavo!

NL Promo

Na tržištu plinskih boca (UNP boce) ranije je prevladavala narančasta boja bez razlikovnih elemenata tako da nije bilo moguće utvrditi koje su boce iz Ininog portfelja, a koje od drugih distributera. INA se zato 2021. godine odlučila za brendiranje svojih UNP boca.


Kupnjom Inine plinske boce ili zamjenom postojeće za bocu s otisnutim INAplin logotipom, INA potrošačima jamči da su iste redovito održavane, atestirane i napunjene količinom plina kako je i označeno na boci.


U plinskim bocama nalazi se ukapljeni naftni plin ili kraće UNP. To je plin koji se pojavljuje kao smjesa dvaju ostalih plinova: propana i butana. Poznat je i pod nazivom propan-butan. Tako punjene plinske boce se uglavnom koriste za opskrbu kućanstava i manjih gospodarskih potrošača UNP-om. U pravilu su valjkaste, izrađene od čeličnog lima (ugljični čelik) i narančaste boje.



UNP boce se jednostavno i sigurno distribuiraju i do najudaljenijih mjesta, te imaju svoju primjenu na mjestima gdje je potrebna fleksibilna i lako prenosiva energija. Upravo zbog toga vrlo su zahvalne za primjenu i jednostavno ih je koristiti. Iako se UNP najčešće koristi u kućanstvu, njegova je primjena široka. Evo kratkog pregleda primjene:


Kućanstvo:


• grijanje prostora, priprema hrane, kućna radinost, zagrijavanje sanitarne vode, kamping, skidanje boja, sitna obrada metala, lemljenje…


Poslovna primjena:


• grijanje radnih prostora, sitna poljoprivreda, pogonsko gorivo, grijači vanjskih prostora, građevinarstvo (postavljanje izolacija), rezanje i obrada metala…


A što kupac dobiva ako uzme INA bocu? Plasmanom plavih i narančastih UNP boca na tržište INA je omogućila svojim potrošačima jamstvo za sigurnost, kvalitetu i količinu proizvoda budući da se Inine boce pune isključivo u ovlaštenim Ininim punionicama.