Silvijo Čabraja

Trener Lokomotive pun optimizma uoči gostovanja u Rijeci: “Nadam se da će nas i onaj gore malo nagraditi”

Davor Petrović

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Ni u svlačionici ni u klubu nemamo lošu atmosferu. Dobro radimo i čekamo tu jednu pobjedu koja će, nadam se, okrenuti vodu na naš mlin - kaže trener Lokomotive



ZAGREB Iako rezultati ove sezone ne maze Lokomotivu, Silvijo Čabraja pun je optimizma uoči današnjeg gostovanja na Rujevici.


– Pred nama je teška i zahtjevna utakmica i isti takav suparnik. Međutim, mi želimo pobijediti i vratiti se u Zagreb s tri osvojena boda. Rijeka se dignula u odnosu na početak sezone, i sada igra dobar i organizirani nogomet, što je pokazala pobjedom na gostovanju kod Gorice – kaže trener Lokomotive.


Njegova momčad je u proteklih dvanaest kola demonstrirala napadački mentalitet s puno udaraca na gol suparnika i previše propuštenih prilika. Osim toga, Lokomotiva je trenutačno vodeća momčad HNL-a po broju polazaka s centra. Naime, pored onih uobičajenih, na početku prvog ili drugog dijela, tu su se nakupila još 23 nakon primljenih golova.




– Naravno, definitivno bismo trebali više zabijati. Međutim, ako ga već ne uspijemo zabiti, onda barem ne bismo trebali primati toliko golova. Zato me više muči taj segment nego realizacija jer mi ove sezone nismo završili niti jednu utakmicu čiste mreže – tumači Čabraja.


Prema njegovom mišljenju, Lokomotiva ima još jedan problem.


– Koliko se mogu sjetiti, ogromnu većinu smo zabili iz kaznenog prostora, a samo jedan s distance. Mislim da premalo koristimo udarac izvana, kada postoji situacija za takav potez. Mi se, praktički, moramo debelo namučiti da postignemo svaki gol – dodaje 54-godišnji stručnjak.


Naravno, to nije sve. Ove sezone Lokosima se previše puta dogodilo da, kako se to kaže u nogometu, prime gol iz ničega.


– Kao da smo se zamjerili nekome gore. To je nevjerojatno… Pitam se hoće li se nama jednom dogoditi da zabijemo gol iz ničega, a suparnik promaši nekoliko čistih prilika. Osim toga, previše puta smo gubili bodove u sudačkim nadoknadama. Imamo puno mladih igrača u momčadi, i to je danak nedostatku iskustva – rezonira Čabraja.


Njegova momčad je zadnju pobjedu uknjižila 4. rujna, na gostovanju kod Istre 1961 u Puli (2:1), a zatim je nanizala poraze od Varaždina (1:2), Dinama (1:2) i Osijeka (1:4). U prošlom kolu je, pak, Šibenik u Kranjčevićevoj osvojio bod na početku sudačke nadoknade (1:1), i to iz svog jedinog udarca u okvir gola. Sve to vrlo jasno pokazuje da je Lokomotivi sada nasušno potrebno ono što je Rijeka napravila prije tjedan dana u Velikoj Gorici.


– Ni u svlačionici ni u klubu nemamo lošu atmosferu. Dobro radimo i čekamo tu jednu pobjedu koja će, nadam se, okrenuti vodu na naš mlin. E, sada… Hoće li to biti ove nedjelje? Ja se nadam da ćemo na Rujevici biti dobri i da će nas i onaj gore malo nagraditi – kaže trener Lokosa.


Od prošlog kola Čabraja zna da danas ne može računati na Matu Maleša, koji je utakmicu sa Šibenikom završio u 75. minuti zbog crvenog kartona. Uz to, upitan je i drugi strijelac momčadi Jakov-Anton Vasilj, koji već neko vrijeme ima problema s ozljedama.