Svečanost

FOTO Otvorena boćarija Liganj, novim jogom zakotrljale se prve boće

Marina Pauletić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Otvoreno je novouređeno boćalište u čije je proširenje i uređenje uloženo 1,8 milijuna kuna



Ova je godina za Boćarski klub Lovran po mnogočemu važna: osim što slave jubilarnih 50 godina postojanja, napokon su dobili novo boćalište na Lignju koje je svečano otvoreno večeras, na blagdan Rokove.


Foto Mateo Levak


Općina Lovran je uložila 1,8 milijuna kuna s PDV-om u proširenje boćališta koje sada umjesto dvije ima četiri staze i galeriju za gledatelje čime je omogućeno odigravanje prvenstvenih susreta svih ligaških rangova.




Foto Mateo Levak


Osim dvorane koja je potpuno rekonstruirana, uređene su tri svlačionice sa sanitarnim čvorovima te pomoćne prostorije koje se nalaze u sklopu Društvenog doma Liganj.


Foto Mateo Levak


Dvorana će biti na raspolaganju trima boćarskim klubovima: prvoligaškom klubu BK Lovran, članovima BK Liganj koji igraju u trećoj županijskoj ligi te članovima BK Lovranska Draga koji igraju u drugoj županijskoj ligi.


Foto Mateo Levak


Veliko će rasterećenje osjetiti i budžet kluba s obzirom da više neće biti potrebno plaćati zakup riječkih boćališta kako bi se moglo odigrati utakmice.


Foto Mateo Levak


Uvodnu je riječ dao načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, naglašavajući važnost ovog projekta, ne samo za općinu Lovran, već i za cijelu Liburniju.


Foto Mateo Levak


– Mi nismo poput otoka u moru – potpuno sami – okruženi smo drugim općinama i gradovima te je uspješna suradnja od iznimne važnosti za čitav kraj, kazao je Simonič.


Foto Mateo Levak


Gradonačelnik Opatije, Fernando Kirigin i načelnik Općine Mošćenička Draga, Riccardo Staraj u potpunosti su se složili s tim riječima poželjevši nastavak dobre suradnje i puno uspješnih utakmica.


Uzvanicima se kratko obratio i predsjednik BK Liganj Amir Beganović te Denis Perišić, predsjednik Boćarskog Saveza Hrvatske koji je i presjekao vrpcu.


Foto Mateo Levak


Među gostima su bili i izbornik hrvatske boćarske reprezentacije, Vjekoslav Matetić, predsjednik Zajednice sportskih udruga općine Lovran, Tin Matulja te predsjednik BK Lovran, Anton Bučević – Tone.


Foto Mateo Levak


Budući da su staze otvorene tek kad se njima zakotrljaju prve boće, to je i učinjeno.


Foto Mateo Levak


 


Čast otvaranja prve staze pripala je najdugovječnijem boćaru Ermanu Jurinoviću – Đokeru i Josipu Španjolu – Bepu, koji je bio zaslužan za izgradnju joga na mjestu današnjeg boćališta.


Foto Mateo Levak


Drugu je stazu otvorio junior BK Lovran Ivano Rupčić, a treću stazu predsjednik BK Liganj, Amir Beganović te predstavnik BK Draga, Dinko Sirotnjak.


Foto Mateo Levak


Četvrtu su stazu otvorili načelnik Općine Lovran, Bojan Simonič i gradonačelnik Opatije Fernando Krigin.