European Master Throwdown

Delničanin Darko Pirc 12. u CrossFitu u kategoriji 30+ Elite

Marinko Krmpotić

Darko Pirc na natjecanju u Budimpešti

Darko Pirc na natjecanju u Budimpešti

Da bi se uopće steklo pravo nastupa, moralo se kroz puna dva mjeseca kvalifikacijskih nastupa osigurati plasman među 40 najboljih u svojoj kategoriji



 


DELNICE  U konkurenciji 400 natjecatelja iz cijele Europe Delničanin Darko Pirc je na European Master Throwdown natjecanju održanom u Budimpešti u kategoriji 30+ Elite osvojio pažnje vrijedno 12. mjesto. Riječ je o natjecanju u funkcionalnom treningu, poznatijem kao CrossFit, a da bi se uopće steklo pravo nastupa, moralo se kroz puna dva mjeseca kvalifikacijskih nastupa osigurati plasman među 40 najboljih u svojoj kategoriji. Pircu je to uspjelo, a završni »obračuni« uslijedili su potom tijekom trodnevnog natjecanja održanog u dva čuvena sportska objekta – Laszlo Papp areni i Ferenc Puskas areni.


«U svakom danu smo radili nekoliko natjecateljskih treninga, a završnog dana najboljih 16 je radilo finalni trening. Uspio sam ući u tih 16 odabranih i tog sam dana ostvario izuzetno dobro sedmo mjesto, a kad su zbrojeni i rezultati ranijih, završio sam na 12. mjestu u ukupnoj konkurenciji. Jako sam zadovoljan ostvarenim rezultatom i odrađenim treninzima, tim više što je ovo bilo do sada najzahtjevnije i najteže natjecanje na kojem sam nastupio«, rekao je Darko Pirc.