Biciklizam

Nizozemac Bouwman pobjednik sedme etape Gira, prva brdska etapa donijela prvu pobjedu Jumbo-Vismi nakon tri godine

Hina

Koen Bouwman/Foto REUTERS

Koen Bouwman/Foto REUTERS

Bouwman je svojoj momčadi, Jumbo-Vismi, donio prvu pobjedu na ovoj utrci nakon tri godine. Posljednji pobjednik u majici ove momčadi bio je Slovenac Primož Roglič



POTENZA Nizozemski biciklist Koen Bouwman pobjednik je sedme etape na Giro d’Italiji, koja se vozila od Diamantea do Potenze u dužini od 196 kilometara.


Bila je to prva prava brdska etapa na ovogodišnjem Giru, a Bouwman je svojoj momčadi, Jumbo-Vismi, donio prvu pobjedu na ovoj utrci nakon tri godine. Posljednji pobjednik u majici ove momčadi bio je Slovenac Primož Roglič.


U završnom sprintu Bouwman je bio brži od svog sunarodnjaka Molleme i Talijana Formole koji su na kraju bili drugi i treći u etapi. Nešto iza vodećeg trojca ciljem je prošao još jedan Nizozemac, četvrti Dumoulin, dok je velika skupina biciklista imala zaostatak od dvije minute i 59 sekundi za pobjedničkim trojcem.




Nikakve se promjene nisu dogodile u ukupnom redoslijedu pa je tako vodeći i dalje Španjolac Juan Lopez koji ima 38 sekundi prednosti u odnosu na Nijemca Kaemnu  i 58 sekundi bolje vrijeme od trenutačno trećeg Estonca Taaramae.


U subotu je na rasporedu osma etapa koja se vozi oko Napulja u dužini od 153 kilometra.