Španjolsko prvenstvo

Luka Modrić je napravio nešto što nikome nije uspjelo ove sezone – triput je asistirao u jednoj utakmici La Lige

Portal Novi list

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Kapetan hrvatske reprezentacije ukupno je ove sezone upisao 13 asistencija u dresu španjolskog prvaka



MADRID Luka Modrić ponovo je zablistao u dresu španjolskog prvaka Real Madrida. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije upisao je čak tri asistencije u visokoj pobjedi (6:0) Reala  nad posljednjim Levanteom. Modrić je prvo asistirao Mendyju u 13. minuti, potom Rodrygu u 34. minuti, a onda i Junioru u 45. minuti. Preostala dva pogotka postigli su Benzema u 19. minuti i Juniori u 68. minuti. Francuz na dodavanje Juniora, a onda su sredinom nastavka strijelac i asistent drugog pogotka zamijenili uloge. Junior je u 83. minuti postigao svoj treći i ukupno šesti pogodak Madrižana.


Modrić je postao prvi igrač s tri asistencije u jednoj utakmici La Lige ove sezone, a ukupno je upisao čak 13 dodavanja za pogodak u svim službenim utakmicama Reala. Na terenu je protiv Levantea proveo 75 minuta, a pet minuta prije nego što ga je talijanski stručnjak Carlo Ancelotti izvukao iz igre zaradio je žuti karton.


U preostale dvije utakmice 36. kola Villarreal je u gostima svladao Rayo Vallecano 5:1, a Real Sociedad je rutinski svladao Cadiz 3:0.





Standings provided by SofaScore LiveScore