Vješti umjetnik

Preminuo je George Pérez, omiljeni ilustrator koji je oživio brojne likove iz DC-ijevog i Marvelovog svijeta superjunaka

S.M.

Foto: iStock, Wikipedia

Foto: iStock, Wikipedia

"Svijet je danas bez njega izgubio malo svoje boje", stoji u priopćenju.



George Pérez, utjecajni i mnogima dragi ilustrator stripova, najpoznatiji po svojim ključnim radovima kao što su Wonder Woman i The New Teen, preminuo je u petak u dobi od 67 godina, prenosi Rolling Stone.


Smrt vještog umjetnika potvrđena je na njegovoj Facebook stranici gdje stoji da je preminuo zbog komplikacija uzrokovanih dugotrajnom borbom protiv raka gušterača.


“Nije bio u bolovima i bio je vrlo, vrlo voljen. Svi smo trenutno u procesu žaljenja, ali istovremeno smo zahvalni za sreću koju nam je donio u živote. Poznavati Georga značilo je i voljeti ga, a on je zauzvrat volio nas. Snažno i čitavim svojim srcem. Svijet je danas bez njega izgubio malo svoje boje”, stoji u priopćenju.




Ranih osamdesetih, Pérez je započeo svoju suradnju s DC Comics radeći na njihovom “Justice League of America”, pomažući im usput lansirati novu liniju New Teen Titans što je ubrzo postala jedna od perjanica DC svijeta.


Pérez je svijet tih stripova napustio 1985. da bi napravio legendarnu miniseriju Crisis on Infinite Earths, a nakon toga se vratio i udahnuo novi život franšizi Wonder Woman 1987.


Za Marvel je radio kao ilustrator na serijalima “The Avengers” i “Fantastic Four” te legendarnoj miniseriji Infinity Gauntlet koja je oblikovala putanju čitavog Marvelovog kinematografskog svemira.